Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe kan statische elektriciteit schade een computer
? Een ontlading van statische elektriciteit kan een verscheidenheid van problemen naar een computer veroorzaken , uit volledig vernietigen van de geïntegreerde schakelingen , zodat het systeem niet langer bruikbaar is voor het veroorzaken van de computer te herstarten zonder enige bijkomende schade . Een ontlading van statische elektriciteit kan een chip op een manier die niet onmiddellijk duidelijk beschadigen , maar kan langzaam leiden tot de chip te mislukken in de tijd. De meeste computer chips zijn gevoelig voor zelfs kleine hoeveelheden spanning . Achtergrond

Een elektrostatische ontlading ( ESD ) plaatsvindt van een proces dat bekend staat als tribo-elektrificatie , volgens een januari 2002 artikel van PC World . Wanneer een persoon de vingertoppen aanraken van een toetsenbord van de computer , ze wisselen elektronen , met een object steeds elektrisch positief en de andere negatief. Wanneer die persoon vingertoppen raak een object dat een tegengestelde lading heeft , veroorzaakt elektronen heen en weer stromen . Statische schokken komen vaker voor in gebieden waar sprake is van een lage luchtvochtigheid . Mensen kunnen niet het gevoel een statische schok die lager is dan ongeveer 3500 volt , maar statische ontladingen zo laag als 400 volt kan schade veroorzaken . Dit betekent dat veel computergebruikers die de zaak te openen en meer geheugen of een videokaart te installeren kan schade aan hun computers veroorzaken zonder het te weten .
CMOS chips

Volgens PCComputerNotes.com , nieuwere geïntegreerde computer circuits bekend als een gratis metal-Oxide Semiconductor ( CMOS ) -chips zijn gevoeliger voor ESD dan oudere chips . De meeste centrale verwerkingseenheden en het systeem geheugenkaarten zijn CMOS-chips .
Onmiddellijke Failure

Een veelvoorkomend gevolg van ESD schade die het veroorzaakt een onmiddellijke uitval van een chip . Dit kan gebeuren wanneer de computer een nieuwe eigenaar RAM in de computer geïnstalleerd zonder een antistatische band of een andere aardingsmethode . De statische ontlading vernietigt de nieuwe RAM-kaart en wanneer de computer wordt aangezet , zal het niet opstarten goed , volgens PCComputerNotes.com . Dit soort problemen meestal alleen kan worden opgelost door het vervangen van de beschadigde geheugenkaart .
Vertraagde Failure

ander gemeenschappelijk optreden met ESD is dat een chip wordt beschadigd door statische ontlading , maar het kan weken of soms maanden de chip helemaal niet , volgens PCComputerNotes.com . In dit geval kan de computer hebben af ​​en toe fouten die moeilijk te diagnosticeren een beschadigde chip kan zijn .
Preventie

Computer eigenaars die behoefte hebben om hun computer te openen om te installeren meer geheugen , een videokaart , harde schijf , een modem of een geluidskaart , kan verschillende stappen nemen om te voorkomen dat ESD van schade aan hun systeem . Ze moeten altijd een nieuwe kaart houden door een deel dat is geïsoleerd en raak alle circuits op de kaart. Gebruik van een anti - statische polsband of anti - statische mat kan ook voorkomen dat ESD . Een tapijt of vloerkleed kan ook toenemen opbouw van statische elektriciteit , zodat de opening van een computer op een tegelvloer kan een beter alternatief zijn.

Previous: Next:
  Computer Drives
·Verschillen tussen Magnetic Ta…
·Wat is UDF DVD formaat? 
·De naam van een Volume Serial …
·Computer disk imaging tools 
·Hoe maak je Demonteer een Logi…
·Hoe maak je een interne laptop…
·Hoe te verwijderen van de Droi…
·De voordelen van 64 - bit Vs .…
·Hoe maak je een Memory Stick P…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe te Overclock Mijn ATI X1950 videokaa…
·Hoe maak je een Vergeten Dell Administra…
·Hoe gaat u naar Thinkpad BIOS 
·Hoe te kopen computer onderdelen op een …
·Hoe maak je een JVC camcorder gebruiken …
·Hoe maak je een Windows Print Spooler Re…
·Hoe maak je een Screen Capture Scroll op…
·Hoe CD Krassen Erase 
·Hoe te Voeding Usage Monitor 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com