Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is een Floppy Disk
? Een diskette is een plastic schijf ingesloten in een beschermende case . Historisch gezien hebben diskettes zijn gebruikt voor het opslaan van gegevens en voor het maken van het systeem start - up schijven . Zoals harde schijven , floppy disks slaan gegevens magnetisch en zijn onderworpen aan dezelfde risico van corruptie en wissen . Diskettes zijn grotendeels vervangen door optische en solid state opslag mogelijkheden . Soorten

Er zijn drie soorten diskettes : 8 inch , 5 1/4 inch en 3 1/2 inch . De 8 - inch schijf en de 5 1/4-inch schijf zijn ingesloten in een flexibele case . De 3 1/2-inch floppy wordt beschermd in een koffer . Acht - inch en 5 1/4-inch diskettes zijn volledig achterhaald , en de 3 1/2-inch floppy gaat bij hen te voegen .
Eigenschappen

Floppy
schijven houdt variërende hoeveelheden gegevens , maar een enkele schijf kan meestal niet meer dan 2 megabytes ( MB ) op te slaan . In de grotere , soft - sided floppy disks , is de magnetische schijf blootgesteld in een klein venster . Echter , de 3 1/2-inch schijf heeft een metalen deksel die opzij beweegt wanneer het wordt geplaatst in het station .
Functie

Diskettes
zijn gecoat met ijzeroxide . Als ze in een floppy drive , kan de computer schrijven en wissen gegevens magnetisch op de schijf . Unlike harde schijven , diskettes kunnen gemakkelijk verwijderd worden om gegevens uit de computer . Het is ook mogelijk om een ​​computer op te starten vanaf de diskette als het niet kan opstarten vanaf de harde schijf .
Overwegingen

De hoeveelheid data die een diskette kan winkel is zeer klein . In veel gevallen zal een enkele back-up bestand te groot om te passen op een schijf . Zelfs wanneer de bestanden zijn klein , back-up naar floppy vaak vereist dat de gebruiker shuffle honderden schijven . Zo hebben diskettes onpraktisch geworden voor de meeste back-ups en zijn vervangen door tape-opslag , optische schijven en externe harde schijven . CD's maken ook superieur start-up schijven tot diskettes , omdat zij meer essentiële bestanden kunt opslaan . Veel nieuwere computers , met name laptops , worden nu verkocht zonder floppy drives .
Preventie /Solution

Als je nog steeds met behulp van diskettes om een ​​back -up van uw computer , overschakelen naar het gebruik van CD - R of CD - RW -schijven . Als uw computer slechts een cd - rom-drive , vervang deze door een CD-RW drive . Voor het beste resultaat , controleer de systeemvereisten voor de aankoop van een nieuw station of aankoop van een gerenoveerde , oude schijf die werd getrokken uit een gelijkaardige computer . Koop een pakket van CD-R- schijven om back- bestanden op te slaan . Ook als u een high - speed USB 2.0- poort op uw computer , krijgt een aantal grote capaciteit USB flash drives om tijdelijk op te slaan en bestanden van de ene computer naar de andere . Flash drives zijn algemeen beschikbaar in 1 tot 8 gigabyte ( GB ) maten , en sommigen zo veel als 64 GB aan data kan opslaan .

Previous: Next:
  Computer Drives
·USB naar IDE interfaces 
·Hoe berekenen Shunt Resistors 
·Hoe maak je verbinding een Flo…
·Hoe de Email Data Transfer op …
·Hoe te installeren op een SanD…
·Hoe kan ik een CMOS-batterij R…
·Mobile Intel 915PM Processor C…
·Wat is een Diskette- Made Of ?…
·Dell Inspiron 1150 Hardware Pr…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe te verbinden van een laptop op een t…
·Welke bedrijven hebben de goedkoopste la…
·Hoe je Logitech X - 530 Speakers Install…
·Hoe te converteren een IDE harde schijf …
·Hoe kan ik opnieuw installeren USB ? 
·Hoe te openen bestanden voor uw Netbook 
·Hoe te herstellen van een goed functione…
·Hoe een Electret Microphone Conect een P…
·Hoe de Motion Eye gebruiken op Sony Viao…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com