Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is een PATA IDE schijf
? PATA harde schijven , ook wel bekend als parallelle ATA en IDE , werden op grote schaal gebruikt in computers van 1986 tot 2003 , wanneer de technologie was verouderd door de seriële ATA-specificatie . Parallel ATA harde schijven werden voor het eerst gebruikt door de Compaq Computer Corp in 1986 . Parallel ATA harde schijven zijn in de loop van hun levensduur bewezen betrouwbaar en als zodanig worden nog steeds gevonden in gebruik binnen computersystemen vanaf 2009 . Geschiedenis

De oorspronkelijke parallelle ATA-specificatie is ontwikkeld door een joint venture tussen de Western Digital Corp , de Control Data Corporation en Compaq computers . Western Digital is gecrediteerd met de eigenlijke release van de parallelle ATA-specificatie in 1986 , hetzelfde jaar Compaq computers begonnen met het wijdverbreide toepassing in zijn OEM- systemen .
Functie

parallelle ATA-specificatie definieert een data kabel , data -aansluiting en de harde schijf controller architectuur . In tegenstelling tot eerdere harde schijven , een parallel ATA schijf bevat zijn eigen onafhankelijke aandrijving controller die fysiek is bevestigd aan de schijf zelf . Dit is in tegenstelling tot eerdere harde schijven die harde schijf controllers die op het moederbord gebouwd werden gebruikt . De parallelle ATA-schijf zelf werkt als een permanent systeem opslagruimte die het besturingssysteem , de gebruiker applicaties en gebruikers bestanden bevat .
Parallel ATA interface

De uiteindelijke herziening van de parallelle ATA -interface vraagt ​​om een ​​80 - pens lintkabel die maximaal twee apparaten ondersteunt en vormt een enkel datakanaal op het moederbord . Deze kabel verbindt , aan beide zijden , een ingetoetst mannelijke connector op de harde schijf en moederbord . De parallelle ATA -interface in staat was om gegevensoverdracht tot 133 MB per seconde tussen twee apparaten .
Soorten

De parallelle ATA-specificatie is gegaan door zes herzieningen . De huidige parallelle ATA-specificatie staat bekend als ATA - 6 . Hoewel deze specificatie was oorspronkelijk alleen bedoeld voor harde schijven , is aangepast aan andere apparaten, zoals floppy drives en cd /dvd-branders ondersteunen . Hoewel de parallelle ATA-schijf -specificatie werd bekend in vele toepassingen , is het niet aan de externe markt schijf te wijten aan de korte maximale kabellengte , 18 centimeter , toelaatbaar door de interface te gaan .
Overwegingen
< br >

Hoewel de parallelle ATA-specificatie nog steeds kan worden gevonden in computers , vanwege de hoge betrouwbaarheid en gevestigde compatibiliteit , is achterhaald door de seriële ATA-specificatie bekend als ATA - 7 of SATA . Deze nieuwe specificatie biedt overdrachtsnelheden van 6 Gbit per seconde , hot - swap- mogelijkheid en kleinere koord - achtige kabels die de luchtstroom te verhogen binnen computers . Deze nieuwe specificatie werd uitgebracht in 2003 , effectief beëindigend 17 - jaar gebruik van parallelle ATA 's .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe de Q6600 Overclock op een …
·Hoe maak je een MicroSD -kaart…
·Universal Serial Bus ( USB ) i…
·Hoe een HP Pavilion 2007 harde…
·EMZ Bestandstypen 
·Hoe maak je verbinding een PC …
·Hoe een 9 pin seriële kabel V…
·Hoe je SATA Drivers Update 
·Instructies voor de SimpleTech…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe te Joysticks Herbouw 
·Waarom is mijn USB Flash Drive onleesbaa…
·Hoe een HP TouchSmart -computer verbindi…
·Hoe om uw digitale voetafdruk Wis 
·De Canon Fax L280 printer is een fax en …
·Geen Scrollen voor Magic Mouse in 10.5.8…
·Triple - Core Vs . Quad - Core Processor…
·Mijn moederbord is niet Lining Up met de…
·Hoe te Laptops verbinding naar tv's met …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com