Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Soorten van de harde schijf Aansluitingen
Er zijn twee categorieën van de harde schijf -aansluitingen . Het eerste type zijn stroomaansluitingen welk apparaat specifieke spanningen leveren aan de macht van de harde schijf , zowel elektronisch als mechanisch . Het tweede type zijn dataverbindingen , die dienen om de harde schijf aansluiten op chipset op het moederbord via een databus . Er zijn ook harde schijf vlakken die beide te combineren om verschillende redenen . Molex connectoren

De gevestigde power connector voor PATA , Parallel ATA of EIDE , en sommige budget SCSI , Small Computer System Interface , drives is de Molex connector . Deze connector werd voor het eerst ontwikkeld door de Molex corporatie , en bleef de norm voor apparaat power connectors tot de komst van de SATA -specificatie . Deze aansluitingen zorgen twee voltage rails , 12 Volt en 5 Volt , en twee zijn bevestigd. Deze connectoren zijn gecodeerd om onjuiste plaatsing te voorkomen , en zijn vrijwel altijd een doorschijnende witte kleur .
Parallel ATA Data Connector

PATA schijven
gebruik een platte lint stijl connector te gebruiken interface tussen het moederbord van de computer en de fysieke disk . Dit lint bevat 80 draden , als van de huidige 2009 -specificatie revisie , die ondersteunt maximaal twee apparaten per kabel . Deze interface wordt ook veel gebruikt met de meeste niet - SATA optische drives . De PATA lint kabels zijn meestal grijs met een blauwe connector voor het moederbord -interface , een grijze connector die secundaire apparaat aansluitingen , en een zwarte connector voor aansluiting primaire apparaat biedt . De linten kan tot 18 centimeter in lengte .
SATA voedingsconnector

De SATA , Serial ATA , voedingsconnector , is de opvolger van de Molex stroomconnector sinds de release in 2003 . De SATA voedingskabel is een 15 -pins connector die is gebouwd op een slanke wafer ontwerp tot onjuiste installatie te voorkomen . De SATA power connector niet , in tegenstelling tot de Molex connector , afhankelijk van de wrijving te blijven veilig bevestigd . Integendeel, het heeft een quick release duwhefboom om het op zijn plaats houden en faciliteren quick release . Dit werd gezien door de markt als een welkome verbetering , zoals Molex connectors waren vaak moeilijk uit hun kassen te verwijderen .
SATA Data Connector

De SATA data -aansluiting is ook een wafer connector die vraagt ​​om zeven verbindende draden , drie voor de grond en vier voor data . In tegenstelling tot Molex connectors , kan de SATA kabels slechts een apparaat per kanaal te ondersteunen . Echter , deze kabels zijn veel kleiner en cilindrisch van vorm . Deze connectoren worden ook ingetoetst voor apparaat schadepreventie , en kan in lengtes tot 3,3 meter . Deze schakelaars hebben ook een drukknop lock - in houden systeem . De meest voorkomende kleuren voor deze kabels zijn rood snoeren met zwarte connectoren .
Plane Connectors

Plane connectoren
zijn Solid State- connectors die de stroom en data -interfaces combineren in een fysieke connector . Dit kan voordelig zijn in een gebied met een krappe ruimte , omdat het zorgt voor kabels gemakkelijker worden gericht uit de buurt van hete onderdelen . De meest voorkomende toepassingen voor vlakke stekkers is binnen enterprise server chassis en laptop computers . Beide computing oplossingen hebben zeer weinig vrije ruimte beschikbaar is , en vereisen harde schijf onderhoud om zo gestroomlijnd mogelijk . Vliegtuig connectors vereisen dat een schijf slechts tegenaan geduwd worden in de juiste richting om operationeel te zijn .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Wat zijn de voordelen van biom…
·Zelfgemaakte Sata naar USB 
·Hoe te Bluetooth Zet op een la…
·Definitie van Computer Schijve…
·Hoe Memory Voeg Vanuit een par…
·Hoe kan ik een Sony iLink- kab…
·Hoe te kiezen tussen Mac en PC…
·Hoe schoon uit een MacBook 's …
·Hoe te verwijderen van een ext…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Hoe maak je een harde reset op je iPad 
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe een Inkjet Nozzle Reinig 
·Hoe maak je een Canon Pixma iP4200 print…
·Asus CG5290 bevriezen 
·Hoe de Waste Ink Counter Reset op een Ep…
·Hoe maak je een Flash Drive leegmaken 
·Hoe maak je een computer moederbord Spea…
·Hoe te FRM -bestanden converteren naar I…
·Hoe te ACPI BIOS Verplaatsen naar MPS in…
·Homemade RC Ideeën 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com