Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe de CD-speler Fix in mijn Windows XP -computer
De cd-station in een computer kan een kieskeurige stuk hardware zijn. Het heeft bewegende delen die kunnen afbreken , een laser- lens dan kan stoffig of vuil te worden en een lade die kan stoppen met bewegen in en uit soepel - of niet altijd geopend . Soms is het besturingssysteem niet meer ziet uw schijf . Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen , afhankelijk van wat het probleem is . Echter , als de inwendige onderdelen zijn niet meer operationeel is, moet u mogelijk de drive te vervangen . Wat je nodig hebt Spare interne datakabel Spare interne stroomkabel Spare CD beelden # 2 kruiskopschroevendraaier
Kleine zaklamp verhuur CD - ROM reinigingskit
Toon Meer Aanwijzingen
1

Test verschillende gebieden van de schijf totdat u het probleem hebt geïsoleerd . Het meest voorkomende probleem is dat de computer niet de schijf in de cd-speler kan " zien " . Als u probeert een andere cd en de computer kan niet zien dat men ofwel , dan weet je dat het probleem is niet de cd . Als het lampje op de voorkant van de drive niet oplicht wanneer u de schijf plaatst , dan is Windows misschien niet in slagen om de drive zelf te herkennen . U kunt dit probleem aan te pakken door het controleren van uw moederbord BIOS ( Basic Input - Output System ) .

Wanneer u de computer opstart , zal het meestal een lijst van een toets op het toetsenbord kunt u op drukken om de BIOS te openen . Dit geeft je een menu scherm met wat basisinformatie over de hardware die op uw computer brengen . Een van die schermen worden alle opslagapparaten die op het moederbord van de computer zijn aangesloten . Menunavigatie verschilt per moederbord fabrikant , dus u moet uw documentatie te raadplegen voor specifieke stappen .

De lijst met opslagapparaten kunnen niet productnamen je herkent gebruiken . In dit geval kunt u gewoon tellen het aantal inzendingen . Als u een harde schijf en een cd-station , dan moeten er twee ingangen , als er niet , dan is uw cd-station heeft zowel een losse kabel of de interne onderdelen zijn kritisch gefaald kopen van 2

Controleer de binnenkant van de behuizing voor de losse kabels . Zet de computer uit en verwijder het netsnoer voordat u uw handen in de behuizing , om veiligheidsredenen . U kunt een kleine zaklamp nodig om de achterkant van het cd-station te zien . Drukt de gegevens van de drive en power connectors stevig in hun havens . Controleer ook de andere uiteinde van de datakabel , waar het aansluit op het moederbord . In zeldzame gevallen , de kabels zelf kan defect zijn en vervangen moeten worden .
3

Gebruik een drive cleaning kit om te zien of de lens van de drive is stoffig of vuil . Zorg ervoor dat u een computer - specifieke kit . Plaats de reiniging schijf en volg de stappen in de documentatie stappen .
4

In zeldzame gevallen kan het nodig zijn om de schijf opnieuw te installeren . In Windows XP , klik met de rechtermuisknop op ' Deze computer ' en kies 'Eigenschappen'. Klik op het tabblad " Hardware " en vervolgens de " Apparaatbeheer" . Dubbelklik op " DVD /CD - ROM drives . " Klik met de rechtermuisknop op het cd -station en selecteer " Installatie ongedaan maken . " Een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd om deze actie te bevestigen . Klik op " OK" en herstart uw computer . Windows zal proberen om de schijf opnieuw te installeren automatisch nadat het besturingssysteem opnieuw is opgestart .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Lijst van Intel Pentium II mic…
·Hoe kan ik een Iomega Z100P2 I…
·Hoe kan ik een IDE- USB -adapt…
·Hoe maak je een Casio FX - 115…
·Hoe schrijf je een Speed ​​Boo…
·De geschiedenis van de Rapid P…
·Hoe te converteren naar SATA I…
·Hoe maak je een harde schijf v…
·De beste virtuele geheugen ins…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Officejet G85 USB niet Zal Print 
·Hoe Smart Buildings slimmer en groener m…
·Hoe de CMOS-batterij herstellen in een m…
·Hoe kan ik drivers Kopiëren naar een cd…
·Hoe vindt u het modelnummer van mijn Del…
·Hoe PC & Mac Hebben in de zelfde machine…
·Hoe de Belt Repair op een Lexmark P3150 
·Wat is Flash ROM BIOS ? 
·Q6600 niet opstart BIOS 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com