Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe te Sluit een SATA- schijf met een IDE
De meeste commercieel beschikbare stations vallen in twee catagories : IDE ( Integrated Drive Electronics ) en SATA ( Serial ATA ) . Hoewel deze twee verschillende standaarden connector , kunnen ze gemakkelijk worden aangesloten op dezelfde computer . De meeste moederborden hebben de functionaliteit om beide types tegelijk zolang ze werden in de afgelopen jaren . Als u een nieuwe harde schijf met de SATA- standaard hebben gekocht , en nog steeds IDE schijven, kunt u eenvoudig verbinding beiden . Instructies
SATA
1

Sluit de SATA- datakabel . De connector is dun en wafer - achtige , en er zal slechts een manier om het te sluiten zijn , maar draai het om als het niet passend binnen
2

Zoek een SATA stroomkabel tussen de draden die off van uw voeding . De connector zal uitzien als de data -aansluiting , maar kleiner . Steek de stekker in de voedingsconnector aan de achterkant van het station ( ook als de gegevens een, maar kleiner ) .
3

Zoek de SATA-connectoren op het moederbord . Zij zullen lijken op de data -aansluitingen op de achterkant van de harde schijf . Sluit de SATA- kabel . Als je problemen hebt met het vinden van de SATA-aansluitingen raadpleeg de handleiding van uw moederbord voor hulp .
4

Zet de SATA- schijf in het geval van de computer . Aan de ene kant moet er een interne huisvesting , vaak onder de plaats waar de cd /dvd - rom-station te gaan, dat het kan schuiven . Er zullen gaten aan de kant die kan overeenkomen met de gaten op de harde schijf . Doe wat schroeven in en het zal veilig zijn .
IDE
5

Sluit de IDE- kabel aan op de achterkant van de IDE- schijf . De connectoren hebben twee rijen van 20 pinnen met een pin ontbreekt, gebruik dat als een bijpassende punt om het correct aansluiten .
6

Zoek een IDE power connector tussen de draden komende uit de voeding. De connector wordt gemaakt van wit plastic en hebben plaats voor vier grote pennen . De power connector op de achterkant van het station heeft de vier pinnen en de connector moet slechts op een manier .
7

Zoek de IDE-connectoren op het moederbord . Zij zullen twee rijen van 20 pinnen hebben met een ontbrekend van een rij . Sluit de kabel aan op de primaire. Raadpleeg de handleiding van uw moederbord voor hulp bij het vinden hen.
8

Stel de jumpers op de achterkant van het station . Jumpers zijn kleine plastic dingen die verder gaan dan twee kleine pinnen en vertel de harde schijf welke volgorde deze in bij het opstarten wordt gecontroleerd . Afhankelijk van uw configuratie , kunt u het als master of slave ingesteld . Omdat SATA is sneller bij data -overdracht , kunt u dat station te gebruiken als de kapitein en de IDE als slave . Op de top van de rit zal er een diagram te vertellen hoe je de jumpers in te stellen.
9

Maak de IDE- schijf in het geval van de computer zijn. Aan de ene kant moet er een interne huisvesting , vaak onder de plaats waar de cd /dvd - rom-station te gaan, dat het kan schuiven . Er zullen gaten aan de kant die kan overeenkomen met de gaten op de harde schijf . Doe wat schroeven in en het zal veilig zijn .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te solderen PC Board Compo…
·Hoe maak je een Tektronix Prob…
·Hoe te verwijderen schrijven b…
·Backplane Componenten 
·How to Set Up een TeraStation 
·Hoe kan ik een externe harde -…
·Hoe maak je een computer harde…
·Hoe Foto's Downloaden naar SD …
·Hoe kan ik een maken zal ik Mi…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Aan de slag op mijn nieuwe laptop comput…
·Hoe je bestanden worden verwijderd uit F…
·Specificaties voor een Vostro Notebook D…
·Soorten primaire en secundaire opslag 
·Hoe de optische drive verwijderen op een…
·Hoe de On - Board Video Card uitschakele…
·Hoe maak je een grafische kaart Fan 
·Wordt 
·Hoe te NVIDIA videokaarten Identificeer 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com