Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Kunt u gebruik maken van een laptop harde schijf in een desktop computer ?
Er zijn meerdere manieren om een laptop harde schijf toevoegen aan een desktopcomputer . Elke methode verschilt per kosten , installatie problemen en of u de harde schijf tussen computers makkelijk kunt verplaatsen . Afhankelijk van de harde - schijf -technologie wordt gebruikt , moet u mogelijk een aparte adapter voor een laptop harde schijf installeren schaffen . Een adapter voor uw werkelijke harde - schijfruimte zal moeten worden gekocht om een 2,5 - inch brede laptop schijf monteren in een 3,5 - inch brede desktop bay . Drive Connections

Het type laptop harde schijf en desktop computer je hebt zal de meest belangrijke rol spelen bij het ​​bepalen van wat nodig is om een laptop schijf aansluiten op een desktop zal zijn . Met ingang van mei 2010 , bijna alle nieuwe harde schijven gebruiken de SATA- connector , die werkt voor zowel laptop of desktop drives . Parallel ATA -schijven , een oudere standaard nog in gebruik als van mei 2010, gebruiken verschillende aansluitingen voor laptop en desktop drives .

Serial ATA
harde schijven gebruiken allemaal dezelfde connector . De datakabel heeft zeven pinnen en de stroomkabel heeft vijftien . Desktop Parallel ATA -schijven maken gebruik van een 40 - pin connector en een vier - pins stroomkabel . Laptop Parallel ATA harde schijven maken gebruik van een enkele connector met 44 pinnen die stroom en data draagt ​​.
Elektrische adapters

Goedkoop adapters
bestaan ​​om laptop Parallel ATA-schijven aansluiten op desktop Parallel ATA-schijven . De adapters alleen door de 40 pins van het bureaublad kabel en voegt de vier hoogspanningslijnen van de voedingskabel . Geen adapter nodig om een Serial ATA laptop schijf in een computer die Serial ATA gebruikt monteren . Een speciale adapter bestaat om een laptop Serial ATA- connector om te zetten in een laptop Parallel ATA connector , zou een tweede adapter nodig om de laptop Parallel ATA zetten in desktop Parallel ATA .
Fysieke Adapters < br >

In een desktop computer , zijn de meeste harde schijven ontworpen om te passen in specifieke drive bays . Deze baaien zijn bedoeld voor 3,5 - inch brede drives . Om veilig monteren een 2,5 inch brede laptop schijf en adapter moeten worden . De adapters fungeren als een fysieke brug , waardoor de laptop schijf om schroef in een van beide aan de onderkant en verbonden aan de drive bay door schroefgaten in de zijkanten . Dezelfde phsyical adapters werken op seriële en parallelle ATA-schijven .
USB -adapters

In bepaalde situaties , is er geen goede elektrische adapter tussen een laptop schijf en een desktop computer . Als uw desktop is nieuw genoeg om een ​​Parallel ATA aansluitingen , en de laptop schijf is van een oudere machine en is Parallel ATA niet , je gaat naar een ander soort adapter nodig.

Apparaten
die je toestaan toegang tot seriële en parallelle ATA-schijven van elke omvang dan USB beschikbaar voor jaren zijn geweest . De adapters zijn goedkoop en meestal vrij makkelijk te gebruiken . Het probleem is dat deze adapters vaak bedoeld zijn voor gebruik buiten de computerbehuizing . Sommige moederborden hebben USB-poorten bedoeld om te worden van binnen het geval is , met anderen kan er een adapter aan op de USB -aansluitingen bedoeld voor de voorzijde van de zaak intern te gebruiken . Het is belangrijk aan te passen aan zijn indien het gebruik van deze methode voor het aansluiten van een harde schijf .
Vermijden Issues

Het grootste probleem om te voorkomen dat het gebruik van een laptop schijf met een desktop computer is het handhaven van een veilige verbinding tussen de desktop computer moederbord en wat hardware die u gebruikt om de laptop schijf aan te sluiten . Fysieke adapters spelen een grote rol in het handhaven van de stabiliteit van de verbindingen en het station . Laptop schijven hebben de neiging om meer robuust en beter in staat om schokken dan desktop drives te weerstaan ​​, maar dit betekent niet dat ze niet in gevaar , maar rondslingeren binnen van een desktop case .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe om te bellen naar een mobi…
·Nurit 3010 Vs . Nurit 8320 
·Hoe maak je een High -Power -L…
·Kan niet lezen van een HD -geh…
·Hoe maak je een Trans Flash Ca…
·Hoe maak je Reformat een Compa…
·Problemen met klonen SSD schij…
·Hoe de webcam werken op een HP…
·Intellifax Brother 2800 Proble…
  Related Articles
Hoe te gebruiken iWork op de iPad 
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe de agenda functie gebruiken op de Ap…
Hoe de Map functie gebruiken op de Apple…
Hoe de kalender gebruiken op de Apple iP…
Hoe te gebruiken Bluetooth met de iPad 
Kun je meer dan een applicatie Open op e…
Hoe maak je een iPad Cover Gebruik 
  Hardware Articles
·Hoe de Touchpad ontgrendelen op een Leno…
·Hoe de HP Business Inkjet Repareer 1200 
·Hoe maak je een nieuwe harde schijf Test…
·Hoe te TIF -bestanden opslaan 
·Epson CX6400 probleemoplossing 
·HP Pavilion 7915 Specificaties 
·Hoe USB Verwisselbare schijven installer…
·Hoe u een DVD - RW gebruiken 
·Hoe je je koptelefoon en luidspreker aan…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com