Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe het opzetten van Raid 1 op mijn computer?
Wat omhoog gaat moet omlaag komen , en alle harde schijven zijn gegarandeerd om uiteindelijk falen . RAID 1 is een configuratie die dezelfde gegevens schrijft aan twee harde schijven tegelijkertijd , het beschermen van uw gegevens in het geval een van de schijven uitvalt . RAID is een afkorting die staat voor " Redundant Array of Inexpensive Disks . " Er zijn veel verschillende soorten RAID , met verschillende functies en met verschillende aantallen schijven . RAID 1 is een van de eenvoudigste op te zetten en te gebruiken . Wat je nodig hebt
Niet - magnetische kruiskopschroevendraaier
RAID controller kaart
2 identieke harde schijven
Toon Meer Aanwijzingen
1

Plaats de cd die kwam met je RAID-controller -kaart om de drivers te installeren , als je moederbord doet een geïntegreerde RAID-controller niet . Als u niet zeker weet of je moederbord is voorzien van een RAID-controller , raadpleeg dan de documentatie van uw moederbord of de website van de fabrikant. Kopen van 2

Sluit de computer en schakel de stroomtoevoer . Haal de stekker van elke kabel die is aangesloten op de computer , inclusief het netsnoer . Open de behuizing door de schroeven aan de buitenrand van de achterwand en tillen uit het zijpaneel .
3

Gebruik een schroevendraaier om het deksel van een open PCI-sleuf te verwijderen , en installeer de RAID-controller kaart als je moederbord heeft een ingebouwde RAID -controller niet . De kaart moet soepel en stevig vastklikken .
4

Installeer de twee harde schijven die u wilt gebruiken voor de RAID . Voor een RAID 1 -configuratie moet je twee identieke schijven . Idealiter de schijven niet alleen dezelfde grootte , maar hetzelfde merk en model. Als u IDE schijven gebruikt , sluit ze aan op twee verschillende poorten in plaats van met behulp van een master /slave configuratie .
5

Sluit het geval van de computer , steek de stekker weer in en zet hem aan . Terwijl de computer wordt opgestart , wordt u gevraagd met een sleutel te drukken om RAID- setup te gaan . De exacte sleutel zal variëren met je RAID-controller hardware en software . Druk op de aangewezen toets .
6

Selecteer de twee harde schijven die u zojuist geïnstalleerd om te gebruiken voor de RAID , en kiest u een RAID 1 -configuratie . De exacte menu-opties en de procedure zal variëren met de controller -kaart , maar al controller kaarten bieden tenminste RAID 0 en RAID 1 . De controller kaart installatiesoftware kan RAID 1 noemen " mirrored RAID " of iets dergelijks . Als de installatie is voltooid, wordt uw computer " Computerbeheer . " Resetten .
7

Open het Configuratiescherm van Windows in het menu Start en selecteer " Systeembeheer " en vervolgens Selecteer het tabblad ' Schijfbeheer ' van het venster Computerbeheer . Schijfbeheer zal de nieuwe harde schijf detecteren en u vragen om het te initialiseren . Ga je gang en initialiseren van de nieuwe harde schijf .
8

Vind de RAID- schijf op de lijst in het venster Schijfbeheer . Uw computer ziet de hele RAID als een enkele schijf . Klik met de rechtermuisknop en selecteer " Nieuw eenvoudig volume . " Een wizard geopend die u loopt door partitioneren en formatteren van de schijf . Uw RAID werkt nu net als een normale harde schijf , behalve met de extra gegevensbescherming van een RAID 1 .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te Externe Harde Schijven …
·Hoe om te bepalen of uw comput…
·Hoe kan ik een USB XP opstartd…
·Hoe maak je verbinding een SAT…
·Hoe de C schijf kopiëren naar…
·Wat is de aanbevolen hoeveelhe…
·Hoe maak je een computer chip …
·Hoe te diepe krassen op een sc…
·Welke DVD's moet ik gebruiken …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Verschillen tussen de ASUS P5Q & de ASUS…
·Hoe de Dell Latitude D610 Repair Tegenli…
·Externe harde schijf prestaties 
·Hoe de Iomega Portable Hard Drive Gebrui…
·Hoe een BIOS Chip Trek 
·Hoe te veranderen van een I /O Config S7…
·Hoe maak je een tweede harde schijf inst…
·De specificaties van een Panasonic touch…
·Wat doen Fn toetsen Do op een IBM Keyboa…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com