Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> BIOS >> Content
Welke soorten Lines Heeft BIOS beheren ?
Basic Input Output System ( BIOS ) , het controlepunt onder de motorkap van een personal computer , reguleert en slaat essentiële informatie die nodig is door een computer goed kan functioneren . Elk moederbord is gebouwd standaard met een kleine flash memory module waar BIOS woont . De eerste grote operatie uitgevoerd door een moederbord wanneer een computer wordt ingeschakeld is om informatie die is opgeslagen in het BIOS te halen . De belangrijkste kenmerken beheerd door het BIOS bevatten informatie die is opgeslagen in de Complementary Metal Oxide Semiconductor ( CMOS ) -chip , computer opstart volgorde en informatie , de macht frequentie en spanning , en de computer processor (CPU ) configuraties . Standard CMOS Features

Een CMOS-chip slaat gegevens zonder dat elektriciteit . Informatie hier opgeslagen is basic , maar maakt het ophalen van informatie in geval van een systeemcrash mogelijk . Standaard CMOS features BIOS beheert onder meer , datum , tijd , type van de harde schijf en basisinformatie over alle randapparaten , zoals een CD - ROM en videokaart . Informatie over al deze dingen is opgezet in een gemakkelijk terug te vinden gegevensbestand waarmee alle randapparatuur te communiceren en samen te werken . Met andere woorden , deze functie van BIOS detecteert automatisch apparaten op een computer automatisch, zodat u niet hoeft op te zetten alles vanaf nul elke keer dat de computer wordt uitgeschakeld en weer aan.
Geavanceerd BIOS Menu

De geavanceerde BIOS- menu is primair verantwoordelijk voor de opstartvolgorde . Bepalen welke harde schijf of harde schijf partitie om informatie te halen uit de eerste , bijvoorbeeld, of het instrueren van de computer op te starten vanaf de cd - rom eerst is de primaire functie van dit menu . Geavanceerde BIOS beheert ook vergeten te controleren en biedt een gebruiksvriendelijke opties om openbaar te maken wanneer een wachtwoord is vereist . Geavanceerde BIOS beheert kritische informatie over de integriteit van de harde schijf en maakt een verslag dat dreigende harde schijf kapot voorspelt . Deze rapporten worden gepresenteerd aan de gebruiker in de vorm van foutmeldingen te helpen voorkomen blijvende harde schijf beschadigen .
Power Management en andere Energiebeheer

Energiebeheer
en macht opties zijn integrale functies gereguleerd door BIOS , vaak gebruikt door gamers en computer enthousiastelingen om prestaties te verbeteren . Het beheren van vermogen omvat de uitvoering van de verschillende opties die energie besparen , terwijl een computer in de stand-bymodus . Deze energiebesparende opties omvatten het uitschakelen van de computer fans en snijdend vermogen om apparaten niet in nood tijdens standby . Andere energieopties beheerd door het BIOS zijn de spanning en frequentie geleverd aan een videokaart en het moederbord . Het aanpassen van de spanning deze apparaten ontvangen zullen hun prestaties te verbeteren , maar kan leiden tot schadelijke gevolgen , zoals permanente schade door hitte , indien niet juist afgesteld .
Geavanceerd CPU Eigenschappen

Geavanceerd CPU
functies beheerd door het BIOS te bepalen kloksnelheid verhouding een CPU 's , cores ingeschakeld en thermische monitor. Kloksnelheid verhouding van een CPU bepaalt de snelheid van de processor . In BIOS kan een gebruiker CPU kloksnelheid op eenvoudige multiplicatorfunctie verhogen of verlagen . Deze informatie wordt opgeslagen in het BIOS en onmiddellijk geïmplementeerd om de processor snelheid te geven of te verminderen . CPU's zijn over het algemeen geklokt om te werken bij veel lagere snelheden dan ze werkelijk in staat is als een middel om hun leven te verlengen en zorgen voor een goede functie . Teveel vraag op een CPU in termen van snelheid kan blijvende schade door hitte veroorzaken . Reguleren hoeveel cores zijn ingeschakeld kunnen processorkracht te besparen en de levensduur van een CPU , maar zal haar prestaties snelheden aanzienlijk verminderen . Omdat de CPU is zo'n belangrijk aspect van een computer , BIOS beheert ook een CPU thermische monitor die automatisch wordt uitgeschakeld macht om een CPU als dingen te warm om schade te voorkomen .
< Br >

Previous: Next:
  BIOS
·Hoe je BIOS bijwerken in een D…
·Hoe een BIOS Flash met Gigabyt…
·Hoe de AMI BIOS -instellingen …
·Hoe je BIOS bijwerken op een A…
·Hoe de BIOS -instellingen op e…
·Hoe een BIOS -systeem wachtwoo…
·Hoe de BIOS- wachtwoord wijzig…
·BIOS en RAID -kaart Compatibil…
·Hoe te dwingen een BIOS-update…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Wat is een jailbroken iPad ? 
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
  Hardware Articles
·Wat Is Binnen een Floppy Disk Drive ? 
·2350 Master Clock Instructies 
·Hoe maak je een ReadyBoost SD -kaart 
·De HP PSC1300 : Scannen 
·Hoe maak je een trackpad Problemen 
·Wat moet ik doen als het scherm van mijn…
·Hoe te Boeken geven als een geschenk aan…
·Hoe je Mac OS X Files verplaatsen naar e…
·Hoe je beschadigde bestanden Pull Off ee…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com