Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Apple Computers >> Content
Powerbook G4 RAM Problemen
Powerbook G4 computers had een paar bekende RAM problemen toen het werd uitgebracht . Hoewel dit probleem is vrij courant , RAM problemen niet altijd in het bekende probleem categorie vallen . Leren om het RAM-geheugen correct oplossen op een Powerbook G4 zal je wat tijd besparen en hoofdpijn . Profiler

Controleer uw systeem profiler om te zien of uw RAM-geheugen wordt herkend door de computer . U kunt uw systeem profiler controleren door naar de Apple in de linkerbovenhoek van het scherm , en te kiezen voor " Over deze Mac " uit het drop down menu . Van daaruit kunt u zien hoeveel geheugen in de computer is geïnstalleerd .
Niet herkend

Als de RAM niet wordt herkend , toegang krijgen tot de RAM door de RAM deur . Dit is aan de onderzijde van de computer , in het midden . Verwijder de vier schroeven van de RAM- deur . Verwijder de deur en controleer of het RAM-geheugen goed is geïnstalleerd.
Isoleer

Verwijder het RAM -stick uit de onderste sleuf door te trekken over de twee lipjes . Zet de computer aan . Als de computer niet op zal draaien na het verwijderen van de onderste stok , of ontvangt u drie keer knipperen van de LED aan de voorzijde , dan is de resterende stok is defect . Als de computer aanzet , moet u het resterende stok en zet de eerste die je weer verwijderd opnieuw Test .
RAM Slots

Als u beide sticks individueel testen en de computer aangaat , controleer dan de afzonderlijke sleuven van het logic board waar het RAM past . Test elke sleuf met elk individueel stukje RAM .
Slot Issue

Als een van de sleuven wordt niet herkennen van de RAM , dan heb je een probleem hebt met het logic board en niet de RAM zelf . Helaas , het vervangen van een printplaat is de duurste reparatie op een computer . Als de onderste sleuf is degene die heeft gefaald , neem uw ​​computer naar een door Apple erkende service provider om ervoor te zorgen dat uw computer niet onder een verlengde garantie valt , als de onderste sleuf RAM probleem is een bekend probleem .

Defecte RAM

Als u de sleuven testen en slechts een stuk RAM faalt , dan zul je nodig hebt om dat stuk te vervangen . U kunt Apple RAM krijgen door middel van een verscheidenheid van bronnen . Alles wat je nodig hebt is het serienummer van uw computer , en de macht Book G4 processor merk en model. U kunt nagaan wat voor soort processor van de computer heeft via het systeem profiler .
Vervangen RAM

Bij het vervangen van de RAM , zorg ervoor dat het RAM-geheugen te duwen zodat het klikt in de sleuf . Niet te doen staat niet toe dat de pennen van de RAM om goed aansluiten op de printplaat . Plaats de schroeven terug en schakel de computer in . Controleer uw systeem profiler om te controleren of het RAM-geheugen wordt herkend .

Previous: Next:
  Apple Computers
·Hoe te verbinden D - Link WiFi…
·Ik gemorste vloeistof op mijn …
·Hoe maak je een G4 Vermogen Id…
·Glossy vs Anti - Glare Display…
·Hoe kan ik een iPhone die zal …
·Hoe te gebruiken Spellingscont…
·Hoe maak je verbinding een Mac…
·Hoe maak je een 1,6 GHz iMac O…
·Hoe te verwijderen van een Pow…
  Related Articles
Hoe kan ik een grafische kaart in een Ma…
Vervangen van de grafische kaart in een …
Hoe maak je een grafische kaart te insta…
Hoe te identificeren een RAM Processor G…
Hoe je RAM toewijzen voor een videokaart…
Hoe je je AGP videokaart configureren om…
Hoe kan ik zien hoeveel RAM Mijn videoka…
Hoe om te achterhalen hoeveel RAM Mijn v…
Hoe maak je een grafische kaart te verva…
  Hardware Articles
·Hoe te uploaden naar een iPad 
·De namen van de drie soorten van de hard…
·Hoe maak je een VisionTek videokaart ins…
·Hoe te Volume dempen op een toetsenbord 
·Hoe maak je een geluidskaart te verwijde…
·Hoe maak ik gebruik van een USB -stick ?…
·Hoe maak je een mini - PCIe SSD installe…
·Hoe maak je een Wireless Printer install…
·Hoe te Overclock de ATI Raedon 9600 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com