Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Apple Computers >> Content
Hoe te communiceren met Zigbee op de Mac Apple
Het gebruik van de Zigbee protocol voor draadloze communicatie met uw Mac is simpel, zolang je de juiste hardware te sluiten op uw computer . ZigBee maakt het gemakkelijk en goedkoop te gegevenspunt sturen naar punt of tussen een heel netwerk van draadloze nodes . De eenvoudigste manier om Zigbee implementeren is met behulp van XBee modules , kleine printplaten dat alle circuits je nodig hebt om gegevens te verzenden en te ontvangen zijn . Xbee modules zijn gemaakt om direct op aansluitingen op andere printplaten , waardoor het mogelijk is om de opbouw van uw Zigbee project zonder solderen . Wat je nodig hebt Pagina 2 XBee modules Pagina 2 Xbee adapter boards
FTDI USB adapter board of kabel
Microcontroller
Toon Meer Aanwijzingen
1

Verkrijg tenminste twee Xbee apparaten en adapter boards . Zigbee is een radio communicatie protocol , niet een specifiek apparaat . Xbee is een reeks van kleine , makkelijk te gebruiken apparaten die het Zigbee -protocol te implementeren . De Xbee is ontworpen om direct pop in een aansluiting op een adapter boord . Het omvat alle externe circuits die nodig zijn om het apparaat te laten werken en maakt het pinnen je gemakkelijk toegankelijke nodig . Een verscheidenheid van de adapter boards zijn beschikbaar ( zie de links in de afdeling middelen ) . Kopen van 2

Koop een USB adapter board bedoeld voor de Xbee of een FTDI kabel . De Xbee communiceert met een seriële data protocol , dus je moet het uit te voeren in een chip dat het zal passen in een USB aan te sluiten op uw computer . De meeste seriële naar USB-adapters gebruiken een FTDI chip , dat is een oppervlakte - mount IC . Surface mount apparaten zijn moeilijk te solderen met de hand, dus het maken van uw eigen USB-adapter is niet praktisch . Krijg een adapter bord met een FTDI chip en een USB-aansluiting of een FTDI kabel ( zie de koppelingen in de sectie middelen ) .
3

Volg de link in de sectie middelen om de FTDI downloaden drivers voor Mac OS X , en installeer ze . Deze drivers kunnen uw computer om meer dan USB communiceren met de FTDI chip op uw USB- poort als een seriële verbinding .
4

Neem de eerste Xbee module , steek de stekker in de adapter board , en sluit de adapter board naar een microcontroller . Sluit de voedingsspanning pin van de adapter bord om de voedingsspanning van de microcontroller en sluit de grond ook. Sluit de adapter board RX pin van de microcontroller TX pin , en sluit de adapter board TX pin van de microcontroller RX pin . TX is seriële uitgang , en RX is seriële ingang . Wanneer u klaar bent , zal de microcontroller kunnen draadloos communiceren met je Mac .
5

Sluit de tweede Xbee om een adapter board , en sluit de adapter bord om een FTDI USB -adapter . Als alternatief zijn er FTDI boards beschikbaar die zijn gemaakt om een Xbee rechtstreeks , zonder adapter bord in tussen . De USB zal stroom leveren aan de Xbee .
6

Sluit een USB-kabel in uw adapter board en uw computer .

Programma 7 uw microcontroller om gegevens te verzenden en te ontvangen via de seriële lijn . De exacte zal afhangen van de programmeertaal een microcontroller gebruikt . Alle gegevens die u stuurt zal worden uitgezonden door de Xbee , en de Xbee zal alle gegevens die zij ontvangt van de microcontroller over de seriële lijn te sturen . Standaard is de Xbee maakt gebruik van een 9600 baud serial tarief .
8

Open een venster " Finder " , ga naar " Programma's " en vervolgens " hulpprogramma's" en open " Terminal . " Enter "ls /dev /tty . * " ( Zonder de aanhalingstekens ) om een lijst van uw seriële poorten zien . Als de FTDI drivers goed zijn geïnstalleerd en het apparaat is aangesloten op een USB-poort , moet het op de lijst . Voer " scherm [ seriële poort naam ] 9600 " om te beginnen met het bekijken van de seriële lijn . Gegevens opgepikt door de Xbee aangesloten op uw computer worden weergegeven in het terminalvenster , en gegevens die u invoert wordt draadloos verzonden naar de microcontroller . Druk op de "Control " en " A " toetsen tegelijkertijd , gevolgd door " Control" en " \\ " om de applicatie -venster te sluiten .

Previous: Next:
  Apple Computers
·Hoe te openen winmail.dat op e…
·Hoe maak je een G4 PowerBook b…
·Hoe maak je verbinding een Mac…
·Verschil tussen Mac-computers 
·Hoe om bestanden te verplaatse…
·Hoe te Disk Permissions herste…
·Hoe maak je een Flip -camera m…
·File Recovery op een Macintosh…
·Hoe maak je automatisch vullen…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een USB- schijf gebruiken me…
·Hoe kan ik een Dell 948 Printer Verbindi…
·Hoe kan ik een goedkope draagbare netboo…
·Hoe krijg ik het geluid te werken op Win…
·Hoe maak je een Acht - Pin Phone Wire Ja…
·Hoe te Refill Ink cartidges in een Epson…
·Hoe maak je een harde schijf van de ene …
·Hoe kan ik een DVR bouwen van een comput…
·Gateway G6 400C Moederbord Specs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com