Podcast: De toekomst van Apple en zelfrijdende auto’s in Nederland

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (18 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

De toekomst van Apple

[00:32] Apple boekte in het vierde kwartaal van 2014 een recordomzet en -winst en verkocht het een recordaantal iPhones van 74,5 miljoen. Bovendien ging het om de hoogste kwartaalwinst (18 miljard dollar) voor een bedrijf ooit. Gouden tijden voor Apple dus. Maar wat gaan ze met het geld doen en wat brengt volgend jaar voor het succesvolle bedrijf?

Zelfrijdende auto’s

[08:46] In Wageningen wordt later dit voor het eerst een zelfrijdende auto zonder stuur en bestuurder getest. Dat kan omdat de wet wordt aangepast om zo een gunstig testklimaat te creëren. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil graag dat Nederland een voortrekkersrol krijgt wat betreft zelfrijdende auto’s. We bespreken wat er nodig is om die voortrekkersrol te krijgen en wat voor test er in Wageningen precies gaat plaatsvinden.

Bekijk onze eerste indruk van zelfrijdende auto’s

Samsung in 2015

[14:13] Ook Samsung presenteerde deze week kwartaalcijfers. Die waren minder rooskleurig dan bij Apple. De winst en omzet daalde in vergelijking met een jaar geleden, maar namen voor het eerst in tijden kwartaal op kwartaal wel weer toe. Met de Galaxy S6 op komst wordt 2015 misschien een beter jaar voor de smartphonefabrikant. Wat zijn de verwachtingen?

De Pitch

[20:47] In de wekelijkse rubriek De Pitch presenteren Nederlandse startups in 60 seconden hun idee, en moeten ze antwoord geven op één moeilijke vraag. Deze week spreken we Dirk Minnebo, mede-oprichter van de Amsterdamse startup Iambnb, die je huis tijdelijk te huur aan kan bieden op verschillende sites en voor jou onder meer de sleuteloverdracht en schoonmaak regelt.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>