Alibaba belooft online verkoop nepproducten aan te pakken

Dat zegt Alibaba-voorzitter Jack Ma na een kritisch rapport van de Chinese industrie- en commercieautoriteit, dat eerder deze week verscheen.

“We zullen actief meewerken met de overheid en meer investeren in ons anti-piraterij-team”, aldus Ma volgens Bloomberg. Alibaba gaat zowel online als offline meer inspecties uitvoeren om piraterij tegen te gaan. 

Alibaba en de Chinese autoriteiten stonden de afgelopen week op gespannen voet, nadat de internetreus ervan werd beschuldigd laks op te treden tegen frauduleuze handelaren op zijn online platforms. Er zouden volop namaakartikelen en goederen van bedenkelijke kwaliteit worden aangeboden, zonder dat daar controle op wordt uitgeoefend.

Met de toezegging van Ma lijken het internetbedrijf en de overheid elkaar tegemoet te komen. De toezichthouder stelt op zijn beurt dat het rapport geen ‘gerechtelijke gevolgen’ heeft.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>