Google biedt hackers vooraf geld om bugs te vinden

Sinds 2010 beloont Google mensen die lekken melden. Volgens Google werkt dat programma echter zo goed dat de hackers ontmoedigd raken. De meest simpele bugs zijn allemaal al gevonden, waardoor de lat inmiddels erg hoog ligt, aldus Google in een blog.

Om het aantrekkelijker te maken om achter bugs aan te gaan, gaat Google de onderzoekers nu vooraf betalen. Beveiligingsexperts die in het verleden al bugs hebben gevonden krijgen bedragen met een maximum van  3.133,70 dollar aangeboden om de producten van Google door te spitten op fouten. Dat bedrag wordt vooraf betaald; ook als er niets wordt gevonden wordt er dus geld uitgekeerd. 

Vorig jaar werd er 1,5 miljoen dollar aan ruim tweehonderd onderzoekers gegeven voor het vinden van fouten. Samen vonden ze ruim vijfhonderd bugs in de software van Google. Sinds de start van het programma in 2010 is er in totaal al 4 miljoen dollar uitbetaald.

De drie dingen die nodig zijn om cybercrime te bestrijden

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>