Apple lanceert speciale pagina voor verwijderen U2-album

Apple lanceert speciale pagina voor verwijderen U2-albumFoto:  Wenn.com

Dat meldt The Guardian.

Het nieuwe album van U2, Songs of Innocence, kwam gelijktijdig met de aankondiging van de iPhone 6 in de iTunes-bibliotheek van veel Apple-klanten te staan.

Dit omdat zij een optie aan hadden gezet die automatisch downloaden van bijvoorbeeld updates toestaat.

Het U2-album is een maand lang exclusief op iTunes verkrijgbaar en werd daarom breed uitgelicht door Apple, dat naar verluidt ruim honderd miljoen euro voor de deal met de band betaalde. 


Lastig verwijderbaar


Veel klanten van het bedrijf reageerden echter verontwaardigd op de plotselinge verschijning van het album op hun iPad of iPhone. Het verwijderen daarvan bleek bovendien lastiger dan bij reguliere albums of nummers. Ook zou het de Europese cookiewet overtreden. 

Apple heeft in reactie op de controverse nu een aparte verwijdertool uitgebracht die het proces moet versimpelen. iTunes-gebruikers hoeven daarvoor enkel via de webpagina in te loggen.

Daarna zou het album automatisch moeten verdwijnen van hun iPad en/of iPhone. Het album is daarna ook niet meer beschikbaar als download in de lijst van eerder aangeschafte muziek.

Wie het toch weer wil downloaden, zal dat dus weer via de normale weg moeten doen. Dat kan tot 13 oktober nog gratis, daarna moet ervoor betaald worden. 

Eerste indruk: De grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Cd-recensie: U2 – Songs of Innocence

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>