Google stopt met doorzoeken studentenmail

Google stopt met doorzoeken studentenmailFoto:  Getty

Dat meldt Google woensdag op zijn officiële blog.

Google maakt het via ‘Apps for Education’ mogelijk voor universiteiten om Gmail te gebruiken voor bijvoorbeeld mailadressen van een universiteit. Zo kunnen studenten en docenten gebruikmaken van de apps en interface van Google met hun inloggegevens van de universiteit.

Advertenties stonden eerder al automatisch uit, maar konden alsnog worden aangezet. Die functie heeft Google nu uitgezet. Wel werden de e-mails van studenten en docenten nog doorzocht voor advertentiedoeleinden. Daar houdt Google nu dus ook mee op.

Google past zijn beleid aan tijdens een lopende rechtzaak die werd aangespannen door een aantal studenten. Volgens hen is het doorzoeken van hun studentenmail in strijd met afluisterwetgeving.

Bram Bout van Google for Education zegt dat het soortgelijke aanpassingen zal maken voor bedrijven en overheden die gebruikmaken van Gmail.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>