Nauwkeurige 3d-printpen groot succes op Kickstarter

Nauwkeurige 3d-printpen groot succes op KickstarterFoto:  Lix

De makers van Lix wilden 30.000 pond (36.500 euro) ophalen om de productie van het apparaat te financieren, maar de teller staat op Kickstarter in minder dan een dag tijd al boven de 100.000 pond.

De Lix lijkt op een eerder Kickstarter-succes met de naam 3Doodler. Ook dat was een pen die plastic smolt en het zo mogelijk maakte om in drie dimensies tekeningen te maken. De Lix moet echter veel nauwkeuriger zijn en haalt zijn stroom uit een usb-poort.

Net als bij een normale 3d-printer wordt plastic verhit en zo gesmolten. Door de stolling die daar direct weer op volgt, kan een 3d-structuur worden gemaakt. In een video demonstreren de makers met een prototype dat het maken van zeer ingewikkelde tekeningen mogelijk is.

De Lix kost 73 pond (89 euro), waardoor hij wel een stuk duurder is dan de eerdere 3Doodler. De 3d-printpen moet in oktober worden verstuurd aan mensen die het project nu steunen op Kickstarter.

De tien leukste Kickstarters aller tijden

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>