‘Google Now op Android wordt uitgebreid’

‘Google Now op Android wordt uitgebreid’Foto:  Google

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Android Police.

De site zegt van bronnen gehoord te hebben dat er actief aan een uitbreiding van Google Now wordt gewerkt. Zo zou het straks mogelijk zijn om spraakcommando’s aan apps te geven.

Als voorbeeld wordt de foto-app aangehaald. Gebruikers zouden Google Now activeren door ‘OK Google’ te zeggen, waarna foto’s met een spraakcommando vanuit de foto-app gedeeld kunnen worden.

Ook zou Google Now de gebruiker mogelijke commando’s tonen, om de spraakbesturing begrijpelijker en laagdrempeliger te maken. Of Android-ontwikkelaars straks ook de mogelijkheid krijgen gebruikers hun apps met spraakcommando’s te laten bedienen is nog niet bekend.


Android-knoppen


Google zou daarnaast van plan zijn het ontwerp van de bekende Android-softwareknoppen onder in beeld aan te passen. In de huidige versie van Android staan daar een terugknop, een thuisknop en een knop waarmee snel tussen apps kan worden geschakeld.

Google zou overwegen die thuisknop te vervangen door een Google-knop, waarmee overal een zoekvenster kan worden opgeroepen. De knop rechts zou dan fungeren als een gecombineerde thuisknop en knop om apps te wisselen. Android Police belooft dieper in te gaan op dat gerucht.

Wat is Google Now en hoe werkt het?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>