Verkoop iPads daalt

Apple verkoopt minder iPadsFoto:  AFP/Bloomberg

Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van Apple, dat staat nagenoeg gelijk aan het eerste kwartaal van 2014.

In het eerste kwartaal van 2014 heeft Apple 16,35 miljoen iPads verkocht. Een jaar eerder was dit aantal 19,5 miljoen. Daarmee daalt de verkoop met 16 procent.

Het aantal verkochte iPads ligt flink lager dan de verwachting van analisten, die een verkoop van 19,7 miljoen iPads hadden voorspeld.


iPhone


De verkoop van iPhones stijgt opnieuw. In het eerste kwartaal verkocht Apple 43,7 miljoen iPhones, een jaar eerder verkocht Apple 37,4 miljoen smartphones. 

De stijging van de verkoop van iPhones is mogelijk te danken aan de introductie van Apples smartphone bij China Mobile, de grootste mobiele telecomprovider van China. De telecomprovider heeft 770 miljoen klanten.


iPod en Mac


Naast de verkoop van iPhones groeide ook het aantal verkochte Mac-computers en -laptops. In het eerste kwartaal van 2014 gingen er 4,14 miljoen computers over de toonbank. Een jaar eerder was dit aantal 3,95 miljoen. 

De verkoop van de iPod maakt opnieuw een flinke daling mee. In totaal werden er in het eerste kwartaal van dit jaar 2,76 miljoen muziekspelers verkocht, in tegenstelling tot de 6,5 miljoen stuks in het eerste kwartaal van 2013. 


Winst


In totaal boekte Apple een omzet van 45,6 miljard dollar en een winst van 10,2 miljard dollar.

iPhone 6: Alle geruchten over en foto’s van de grotere iPhones

Review: iPad Air is indrukwekkend dun en licht

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>