Facebook heeft dagelijks 800 miljoen gebruikers

Facebook heeft dagelijks 800 miljoen gebruikersFoto:  Bloomberg

Dat maakte Facebook bekend, te midden van de financiële cijfers.

Facebook presteerde beter dan analisten hadden verwacht, met een omzet van 2,5 miljard dollar. Dat is amper minder dan het vorige, vierde kwartaal van 2013. Het vierde kwartaal is traditioneel gezien een kwartaal waarin Facebook erg goed presteert. De winst bedroeg 642 miljoen dollar.

Behalve winst- en omzetcijfers maakte het sociale netwerk ook veel cijfers bekend over het aantal gebruikers. Zo bezoeken bijna 1,3 miljard mensen Facebook minimaal een keer per maand. 802 miljoen gebruikers logt dagelijks in, waarvan 609 miljoen dat doen via een mobiel apparaat.


Omzet per gebruiker


Facebook groeit met name nog in Azië en ‘de rest van de wereld’, oftewel buiten de VS en Europa. In de VS en Europa loopt het aantal gebruikers nog wel op, maar daarbuiten neemt het aantal nieuwe gebruikers sneller toe.

Desondanks maakt Facebook vooral winst op Europese en Amerikaanse gebruikers. Een Europese gebruiker was het afgelopen kwartaal goed voor 2,44 dollar aan omzet terwijl een Amerikaan 5,85 dollar oplevert. In Azië en de rest van de wereld lag dat bedrag op respectievelijk 0,93 en 0,70 dollar.

Like it or not: Facebook bestaat 10 jaar

De belangrijkste privacyinstellingen op Facebook

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>