Routermaker belooft razendsnel draadloos internet in 2015

Foto:  Thinkstock

De hoogste snelheid die momenteel met een wifirouter kan worden behaald is zo’n 1,7 Gbps (0,21 gigabytes per seconde), een snelheid die ongeveer gelijk is aan wat de meeste consumenten momenteel via een bedrade verbinding halen.

Routermaker Quantenna heeft een nieuwe wifi-router aangekondigd die snelheden van 10 Gbps (1,25 gigabyte per seconde)​ zou kunnen behalen. Quantenna gebruikt daarvoor de zogenoemde MIMO-technologie, waarbij de data van zowel zender als ontvanger via meerdere antennes wordt verstuurd. Dat maakt een hogere doorvoersnelheid mogelijk.

De meeste MIMO-routers die nu op de markt zijn kunnen gelijktijdig drie datastreams zenden en ontvangen. De router die Quantenna heeft aangekondigd kan acht van die streams verwerken. De router moet volgend jaar op de markt komen en werkt volgens de 802.11ac standaard, de nieuwste generatie in de leidende standaard voor wifi-netwerken.

De nieuwe technologie is volgens Quantenna in eerste instantie niet geschikt voor apparaten met batterij, en ook niet in de vorm van usb-wifi-adapters.

Het bedrijf ziet toepassingen in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt, door het grote bereik is de wifi-techniek bovendien erg geschikt om buiten grote wifi-netwerken op te zetten.

Hoe snel is de gemiddelde internetverbinding in Nederland? 

Op naar 5G: zoektocht naar het volgende mobiele netwerk

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>