Google vraagt patent aan op cameralens

Google heeft een patent genomen op een lens met ingebouwde camera. We wisten al een tijdje dat Google bezig was met het ontwikkelen van de contactlens. Onlangs presenteerde Google X Labs een contactlens waarmee suikerpatiënten hun bloedsuikerwaardes kunnen meten aan de hand van traanvocht. In de lens werd ook een kleine antenne verwerkt, zodat alle data gelijk naar je smartphone wordt gestuurd.


Waarschuwingssysteem voor slechtzienden


Er is inmiddels ook een patent opgedoken dat een contactlens omschrijft met daarin een microcamerasysteem. Dat is niet alleen om foto’s mee te maken: de kleine lenzen kunnen ervoor zorgen dat slechtzienden geassisteerd kunnen worden. De lenzen kunnen uit de opgenomen beelden zien dat er bijvoorbeeld een auto nadert, waarna de lens een audiowaarschuwing aan je smartphone doorgeeft.


Knipperen met je ogen


Maar de lens kan niet alleen voor deze medische toepassing worden ingezet: de lens kan ook worden gebruikt om voor de lol te fotograferen en te filmen. Dan weet je dus echt nooit meer of iemand foto’s of filmpjes van je aan het maken is. De enige indicatie die je dan hebt om te zien of iemand stiekem opnames aan het maken is, is het knipperen van de ogen. Daarmee is de lens te besturen. 


Bron: Huffington Post

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>