Eerste Nokia-tablet half mei in Nederland verkrijgbaar

Foto:  NU.nl/Jeroen Kraan

De tablet zal alleen bij elektronicaketen BCC te koop zijn voor 499 euro. Het toestel kan standaard gebruikmaken van 4G-netwerken.

De Lumia 2520 is een van de weinige tablets die draait op Windows RT, de speciale tabletversie van Windows 8. Daarop ontbreekt de mogelijkheid om desktopapps te installeren. Alleen apps uit de Windows Store kunnen worden gebruikt.

Nokia’s tablet heeft een full hd-scherm van 10,1 inch en lijkt qua uiterlijk erg op de kleurrijke Lumia-telefoons van het bedrijf. De tablet is vanaf eind 2013 al verkrijgbaar in de VS, maar een Nederlandse release liet nog op zich wachten.

Er wordt ook een toetsenbord met ingebouwde batterij verkocht bij de Lumia 2520. Die zal 149 euro kosten.


Lumia 630


In mei brengt Nokia ook de Lumia 630 uit, een smartphone met een 4,5 inch-scherm die 800 bij 480 pixels toont. Een quadcore Snapdragon 400-processor moet zorgen voor goede prestaties voor het prijspunt van 149 euro.

De 630 is in die prijsklasse de opvolger van de succesvolle Lumia 520. Het toestel wordt direct voorzien van Windows Phone 8.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het toestel is beschikbaar in zwart en wit, maar klanten kunnen daarbij gratis een cover kiezen in de kleuren groen, geel of oranje. Nokia zegt te verwachten dat vooral laatstgenoemde populair zal zijn met het oog op het WK voetbal.


Windows Phone 8.1


Microsoft heeft maandag bekendgemaakt dat Windows Phone 8.1 beschikbaar wordt gemaakt voor ontwikkelaars. Zij kunnen de update vanaf maandag installeren op hun toestel. Nokia belooft al zijn Windows Phone 8-toestellen vanaf de zomer automatisch te updaten naar Windows Phone 8.1.

De Android-smartphone Nokia X laat zich op korte termijn niet in Nederland zien, zei marketing manager Paul Mols van Nokia maandag. “Voorlopig zijn er geen plannen om de Nokia X naar Nederland te brengen.”

Lees onze hands-on van de Lumia 2520 en bekijk alle specificaties

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>