‘Patentschending Samsung had dramatisch effect op Apple’

Foto:  Bloomberg

Apple wil zo’n 40 dollar aan royalty’s van Samsung voor elk toestel dat patenten van het bedrijf zou hebben gebruikt zonder toestemming.

De twee bedrijven zijn in Amerika voor de tweede keer in een grote patentstrijd verwikkeld. Twee jaar geleden leidde dat uiteindelijk tot een boete van 890 miljoen dollar voor Samsung.

De econoom Christopher Vellturo legde namens Apple uit dat de patenten in kwestie telefoons veel makkelijker in het gebruik maken, terwijl dat een zwak punt was van Samsung. Het schenden van patenten door Samsung “had een dramatisch effect op Apple, en de schadevergoeding is daarom substantieel”, zei Vellturo volgens de Wall Street Journal.


Overdrijving


Samsung noemt het genoemde bedrag een “grove, grove overdrijving”, die de waarde van de Apple-patenten overschat. Om dat idee kracht bij te zetten, vraagt Samsung een schadevergoeding van 7 miljoen dollar voor twee patenten die Apple zou hebben geschonden.

In de rechtbank werden dinsdag interne documenten getoond waarin Samsung spreekt van een “designcrisis”. De gebruikservaring tussen de iPhone en Galaxy-telefoons van Samsung werd in 2010 omschreven als “een verschil tussen hemel en aarde”.

Een ander Samsung-document dat werd getoond, heeft als koptekst: “Het verslaan van Apple is prioriteit nummer één”.

Verwacht wordt dat de rechtszaak tot het eind van de maand duurt. De jury moet dan zijn oordeel vellen over de argumenten van de bedrijven en een eventuele schadevergoeding bepalen.

Tweede ronde van patentoorlog: om welke patenten gaat het?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>