Review: Mountain Everest Max

Een toetsenbord is een toetsenbord, toch? Niet volgens het nieuwe merk Mountain. Zij hebben een modulair toetsenbord met mechanische toetsen uitgebracht dat je volledig naar eigen hand kunt zetten.

De Mountain Everest Max bestaat in feite uit een aantal losse onderdelen. Zo is er het hoofddeel dat fungeert als toetsenbord met Cherry MX-toetsen, die bovendien met RGB-leds worden verlicht. Op dat toetsenbord kun je aan de bovenzijde de meegeleverde mediamodule klikken via de geïntegreerde usb-c-aansluiting.

Aanpasbare draaiknop

Met de mediamodule kun je muziek afspelen, maar bijzonder is de volledig aanpasbare draaiknop. Met die knop kun je diverse functies van je computer aansturen, zoals het volume, de helderheid van het scherm, maar ook zaken als de processortemperatuur. Ook kun je de draaiknop van een eigen gekozen afbeelding voorzien.

Daarnaast is er een apart numeriek toetsenbord dat je zowel aan de linker- of rechterkant van het klavier kunt vastklikken, ook via usb-c. Op dat toetsenbord zijn vier programmeerbare knoppen aanwezig, die je kunt voorzien van een functie en een eigen afbeelding. Op die manier kun je bijvoorbeeld een Chrome-logo weergeven en dat koppelen aan de browser Chrome.

Base Camp

Alle functies van het toetsenbord zijn programmeerbaar via de meegeleverde Base Camp-software. Hiermee kun je onder meer alle knoppen programmeren, van logo’s of afbeeldingen voorzien en de RGB-kleuren onder de toetsen aanpassen. De software is zeer uitgebreid. Uiteraard kun je het toetsenbord ook gebruiken zonder de software, maar dan haal je er niet alles uit.

Conclusie

Solide toetsenbord met zeer uitgebreide en handige functies is duur.

Pluspunten

Stevig, mechanische toetsen, volledig aanpasbaar.
Minpunten

Prijs.

Adviesprijs: € 250,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/evermax

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>