Donkere modus voor Google-zoekmachine instellen

Zoeken met Google kan nu ook in het donker! Dat wil zeggen, er is een donkere modus beschikbaar voor de zoekmachine in je browser op pc’s, in navolging van de mobiele versie. Hoe je die inschakelt en waarom dat een goed idee is, leggen we uit.

Met het donkere thema voor Google Zoeken kleurt de achtergrond donkergrijs, terwijl zoekresultaten van donkerblauw naar lichtblauw kleuren en de extra informatie onder de links met witte in plaats van zwarte letters wordt gepresenteerd. Zo blijven ze goed leesbaar.

Het voordeel van een donkere modus is dat het veel rustiger is voor je ogen. Zeker webpagina’s als die van Google profiteren ervan, omdat die normaliter veel wit bevatten. Dat komt fel over, zeker in de avond of vroege ochtend.

Google rolt het donkere thema de komende weken uit en dat betekent dat de instelling wellicht nog niet bij jou te selecteren is. Zie je de optie niet, probeer dan eens een andere browser. Het werkt bij ons al in Edge en Firefox, maar niet in Chrome.

Goed, waar vind je de donkere modus?

Google: Donker thema selecteren

Heel simpel eigenlijk. Op de homepagina van Google (https://www.google.nl/) zie je helemaal rechts onderin de knop Instellingen. Klik hierop en kies de onderste menu-optie, Donker thema: uit. Daarmee zet je het donkere thema juist áán. Klik er nogmaals op om het lichte thema weer terug te zetten. 

Enigszins verwarrend: als je al iets hebt opgezocht, vind je de optie op een andere plaats. Namelijk rechtsbóven, bij het tandwielicoon. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>