Ministerie praat met providers over bereik 112

Foto:  ANP

In afgelegen gebieden zijn er soms problemen, bevestigde een woordvoerder woensdag een bericht van de NOS.

Die problemen doen zich bijvoorbeeld voor langs de grens met Duitsland, maar kunnen ook optreden in de kelder van een huis. De woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken laat weten dat er al bijna 100 procent dekking is, maar dat het in sommige gevallen toch misgaat.

Het ministerie wil van de mobiele aanbieders weten hoe de dekking te verbeteren valt. In de wet staat dat de mobiele dekking 95 procent moet zijn. Voor noodnummers is de afspraak dat mobiele aanbieders zo nodig elkaars zendmasten mogen gebruiken.


Interferentie


Maurice Piek, woordvoerder van KPN, laat in een reactie weten dat de provider openstaat voor overleg met het ministerie. “Het netwerk van KPN is al voor 98 procent dekkend, maar technologische beperkingen zorgen soms voor problemen in grensgebieden.”

Het gaat dan om interferentie met andere netwerken, uit het buitenland. KPN zou al regelmatig in gesprek gaan met regionale partijen.

Wanneer het overleg plaatsvindt is nog niet bekend.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>