Help mee het nieuwe Firefox-logo te kiezen

Het bekende Firefox-logo kende door de jaren heen subtiele aanpassingen, maar de basis bleef gelijk: een vuurrode vos rond een blauwe wereldbol. Mozilla wil nu een heel nieuw logo voor zijn browser en bijbehorende diensten, en iedereen mag daar zijn mening over geven.

Volgens Mozilla is het tijd voor een nieuw logo omdat er nu veel verschillende versies van Firefox bestaan, naast aanvullende apps zoals een wachtwoordmanager, een digitaal notitieblokje, et cetera. Bedoeling is dat alle logo’s hiervan nauw op elkaar aansluiten, bijvoorbeeld wat betreft vorm of kleurstelling. Zo weten gebruikers meteen dat het om software van Mozilla gaat.

Keuzes

De keuze bestaat grotendeels uit bovenstaande twee logo’s, waarvan de linker nog het meest opvalt. Verschillende vormen worden daarin samengevoegd om het hoofd van een vos uit te beelden. Het rechterlogo lijkt nog het meest op het oude, een staartvormige cirkel. Voor de standaard pc-browser geldt in beide gevallen dat de logo’s in beide gevallen er vertrouwd uit blijven zijn.

Daarnaast bestaan er nog een hoop andere versies van Firefox, waarvan de logo’s ook allemaal op de schop gaan. Zo is er Firefox Rocket voor budgetsmartphones, Firefox VR voor browsen met een vr-bril op, en het privacy-vriendelijke Firefox Focus.

Je kunt je mening over de nieuwe logo’s onder deze blogpost achterlaten

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>