'The Pirate Bay blijft vindbaar op Google'

Google lijkt voorlopig niet van plan om de homepage van The Pirate Bay uit zijn zoekresultaten te verwijderen, ondanks verwoede pogingen van auteursrechthebbenden. Op de voorpagina van de torrentsite zelf worden namelijk geen auteursrechten geschonden.

Daarover schrijft de site Torrentfreak. Organisaties kunnen een verwijderverzoek bij Google indienen voor links naar illegale downloadpagina’s, zodat die niet meer via de zoekmachine te vinden zijn. Het betreft honderden miljoenen verzoeken per jaar. 

Wie echter simpelweg zoekt naar The Pirate Bay, vindt deze nog steeds bovenaan de zoekresultaten. Uit het onderzoek van Torrentfreak blijkt dat er dit jaar 15 keer is geprobeerd deze link te verwijderen, maar Google heeft daar geen gehoor aan gegeven. 

Blokkade

De voorpagina van The Pirate Bay toont enkel een logo en een zoekbalk, maar geen links naar gratis films, games, et cetera. Desondanks kun je deze in Nederland sowieso niet meer bezoeken, sinds de Pirate Bay-blokkade van kracht is.

Overigens is daar het laatste woord nog niet over gesproken. De rechtszaak rond deze kwestie speelt nog steeds. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>