‘Amazon maakt grote thuisspeaker met slimme assistent en touchscreen’

De speaker moet een soort grotere premium-versie worden van Amazon’s succesvolle Echo-speaker. Ook zou er beter geluid uit moeten komen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Amazon zou met de grotere thuisspeaker de concurrentie van Google’s Home en slimme assistent Siri van Apple voor willen zijn. Een officiële aankondiging zou in het eerste kwartaal van 2017 gepland zijn.

De nieuwe speaker is vooral gericht op plaatsing in woonkamers of keukens. Het scherm zou het gemakkelijker maken om zaken als weerberichten, agenda-herinneringen en nieuws via de thuisspeaker door te krijgen. De Amazon Echo wordt hoofdzakelijk met de stem bestuurd.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Amazon op termijn zijn diensten naar Nederland wil uitbreiden. Zo is de Duitse site vertaald naar het Nederlands en wordt filmstreamdienst Prime vermoedelijk ook op korte termijn beschikbaar in Nederland. Bronnen stelden tegen Telecompaper dat ook de Echo naar Nederland komt.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>