ACM stopt met reguleren markt vaste telefonie voor consumenten

Volgens de waakhond heeft geen van de partijen op die markten nog een dominante positie. Wel blijft ACM actief op de kleinzakelijke markt vanwege de positie van KPN.

Steeds meer mensen stappen over op digitale telefonie. Bijna 85 procent van de consumentenaansluitingen is digitaal, zegt bestuurslid Henk Don van AMC.

“We verwachten dat eind 2019 minder dan 5 procent van de aansluitingen nog klassiek is.” Veel digitale aansluitingen worden tegenwoordig verkocht in bundels met internet en televisie.


Zakelijk

Op de grootzakelijke markt, voor klanten die diensten gebruiken waarbij meer dan 12 gesprekken tegelijk kunnen worden gevoerd, hebben concurrenten hun positie ten opzichte van KPN voldoende verbeterd.

Op de kleinzakelijke markt, voor tussen de 2 en 12 gespreksdiensten, is het marktaandeel van KPN nog zo groot dat ACM die wil blijven reguleren.

Bedrijven kunnen reageren op het ontwerpbesluit over het stoppen van reguleren reageren. Daarna wordt het besluit voorgelegd aan de Europese Commissie en neemt ACM een definitief besluit.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>