‘Google werkt nog steeds aan zelfstandige VR-bril’

Dat vertellen bronnen aan Engadget. De techgigant zou al een paar maanden personeel verzamelen voor de ontwikkeling van een nieuwe high-end VR-bril. 

De VR-bril waar het nieuwe team aan werkt heeft geen computer of telefoon nodig om te gebruiken. Daarnaast zou de headset functies hebben die ook op augmentedrealitybrillen te vinden zijn.

Het nieuwe gerucht druist in tegen berichten van afgelopen vrijdag. Toen beweerden bronnen dat Google niet langer een high-end VR-bril ontwikkelt en zich meer op het mobiele virtualrealityplatform Daydream wil richten. Recode zou hebben gesproken met een ander VR-team dat inderdaad is gestopt.

Google-personeel krijgt echter te horen dat Daydream niet Googles plan voor de lange termijn is, aldus Engadget. Het mobiele Daydream-platform zou slechts een ‘springplank’ zijn, om later eigen VR-hardware te kunnen ontwikkelen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>