Twitter-account van Twitter-ceo gehackt

De groep brak eerder ook al succesvol in op accounts van Facebook-ceo Mark Zuckerberg, Spotify-oprichter Daniel Ek en Google-ceo Sundar Pichai.

Net als bij de voorgaande gevallen wisten de hackers een bericht op het Twitter-account te plaatsen via een dienst die aan het account gekoppeld is. Dat was in dit geval Vine, de videodienst van Twitter.

De video en het bericht dat de hackers plaatsten is inmiddels van het account van Dorsey verwijderd. Engadget heeft een afbeelding van de tweet gemaakt.

In het bericht verwijst OurMine naar zijn website, en meldt het dat het de veiligheid van het account test. Hetzelfde bericht werd verspreid tijdens de eerdere hacks.

Bij eerdere hacks zei OurMine gebruik te hebben gemaakt van het grote datalek bij LinkedIn. Hoewel de daarbij buitgemaakte gebruikersgegevens uit 2012 afkomstig zijn, gebruiken veel mensen nog altijd dezelfde logingegevens op andere diensten. Daardoor kunnen hackers nog steeds gebruikmaken van de oude gegevens.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>