Samsung komt met snelle opvolger micro-sd

Samsung komt met een aantal opvolgers van micro-sd-kaarten. Waar huidige apparaten als smartphones en camera’s steeds meer gebruik maken van micro-sd, staat de volgende generatie geheugenkaarten alweer voor de deur. De nieuwe, zogeheten ‘ufs-kaarten’ komen in varianten van 32 t/m 256 GB uit, en zijn tot wel 5 keer zo snel als bestaande kaarten.

Dat laat het bedrijf vandaag weten. Ufs-geheugen is de opvolger van micro-sd, de kleine kaartjes die op dit moment in veel apparaten zitten.

 

Net iets anders

Ufs ziet er grotendeels hetzelfde uit als micro-sd, maar heeft een iets andere aansluiting. Onder andere de verbindingspinnetjes zijn anders, maar ook de vorm is een beetje verschillend.

 

Intern/extern

Ufs wordt op dit moment vooral gebruikt als intern opslaggeheugen van smartphones. Dat is in sommige toestellen uit te breiden met micro-sd, maar dat is wel trager dan ufs. Door straks externe ufs-kaartjes uit te brengen, kun je het externe geheugen van je telefoon net zo snel maken als het interne geheugen. In de toekomst moeten er meer apparaten worden uitgerust met usf-geheugen-slots.

 

5 keer zo snel

De ufs-technologie is een factor 5 sneller dan micro-sd. De kaarten waar Samsung nu mee komt hebben een leessnelheid van 530 MB/s. Ter vergelijking: De beste kaarten van dit moment hebben een leessnelheid van zo’n 95 MB/s. Voor de schrijfsnelheid is dat 170 MB/s in de nieuwe kaarten, wat nu tussen de 40 en 50 MB/s schommelt.


Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe kaartjes precies uitkomen, en wat ze gaan kosten. Wel zegt Samsung dat er vier verschillende modellen worden uitgebracht: 32 GB, 64 GB, 128 GB en 256 GB.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>