Facebook lost overmatig batterijverbruik iOS-app op

De boosdoener was een bug in de manier waarop Facebook audiobestanden afspeelt. Dat schrijft Facebook-medewerker Ari Grant op het sociale netwerk. Facebook-gebruikers klaagden sinds het uitkomen van iOS 9 over fors toegenomen batterijverbruik van Facebook.

Wanneer gebruikers van de iOS-app een video hebben gekeken en de app afsluiten, bleef de audio voorheen onhoorbaar doordraaien. Daardoor bleef de app de hele tijd op de achtergrond draaien, met een hoger batterijverbruik als gevolg.

De nieuwste update van Facebook verhelpt die bug, en zorgt er voor dat Facebook in zijn geheel geen geluid meer afspeelt wanneer gebruikers de app verlaten.

Of er inderdaad sprake was van een bug en niet van een manier om de app langer in de achtergrond de laten draaien is onbekend. iOS bevriest kort nadat de gebruiker die verlaat, tenzij daar bijvoorbeeld muziek mee wordt geluisterd. Door onhoorbare muziek aan een app toe te voegen is het bevriesproces uit te stellen.

Daarnaast zegt Facebook verbeteringen te hebben geboekt in de manier waarop zijn app met de processor van iPhones en iPads omgaat. Die werd in het verleden te zwaar belast en hoewel dat probleem volgens Facebook nog niet helemaal verholpen is, zegt het bedrijf wel voortgang te boeken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>