Ryanair wil dat Google ‘misleidende advertenties’ aanpakt

De luchtvaartmaatschappij doelt in dit geval op de site Edreams, een zogenoemde ‘screenscraper’. Dat is een bedrijf dat vliegtuigstoelen van de website van Ryanair plukt en aanbiedt aan de bezoekers van zijn eigen site.

De site van Edreams lijkt bovendien erg veel op de site van Ryanair en gebruikt de site ook de url ryanair.edreams.com, waardoor mensen zouden kunnen denken dat het om een officiële Ryanairsite gaat.

Edreams koopt advertentieruimte bij Google, waardoor het vaak boven de echte Ryanairsite verschijnt in de zoekresultaten. Ryanair stelt dat het op die manier omzet misloopt en dat Edreams klanten misleidt.

De luchtvaartmaatschappij wil dat de zoekgigant dit soort praktijken harder aanpakt en zijn advertentieprogramma transparanter opzet. Google heeft nog niet op de beschuldiging gereageerd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>