'Lol' is uitstervende uitdrukking op Facebook

Weinig mensen gebruiken nog de afkorting ‘lol’, wanneer ze op internet uitdrukken om iets te moeten lachen. Dat blijkt uit onderzoek van Facebook, onder zijn Amerikaanse gebruikers. Wat wél vaak voorkomt, is ‘haha’. Of een afgeleide daarvan.

Facebook analyseerde een week lang de (geanonimiseerde) posts van zijn gebruikers en merkte dat in slechts 1,9 procent van de gevallen ‘lol’ werd gebruikt. Dit terwijl er in meer dan 50 procent van de posts werd gelachen met ‘haha’, ‘hahaha’, ‘haaahhaa’ of iets in die richting. Ook wel een e-lach genoemd.

Een ander aanzienlijk deel van de Facebookers gebruikt emoticons om zijn plezier uit te drukken – in circa 34 procent van alle gevallen. ‘Hehe’ komt er wat bekaaid vanaf en wordt in 13 procent van de posts gevonden. 

Vrouwen lollen vaker dan mannen

Verschil tussen mannen en vrouwen is ook gemeten: dames zouden vaker emoji gebruiken en vaker ‘lol’ gebruiken dan heren. 

De statistieken kunnen per land echter verschillen, dus de vraag is: hoe vaak lol jij nog op internet?

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>