Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> spreadsheets >> Content
Hoe om erachter te komen een statistisch Achteruitgang
Een dalende statistische trend is een beweging in een tijd - geordende opeenvolging van nummers die aantoont dat een bepaalde set van gebeurtenissen of verschijnselen worden steeds minder frequent . Een statistische daling kan zo simpel zijn als de vermindering van de gemiddelde prestatie van een groep math studenten of zo complex als een daling van de correlatie tussen twee andere statistische trends . De mogelijkheid om statistische dalingen beoordelen is belangrijk op vele gebieden, zoals financiën en onderwijs. Het bepalen van een statistische daling vereist een begrip van elementaire statistische begrippen en methoden . Wat je nodig hebt
Grafisch Papier
Ruler
Toon Meer Aanwijzingen
1

Schik uw gegevens in een historische volgorde van de eerste tot de laatste gebeurtenis . Kijk naar de tijden waarop de ingevoerde gegevens werden bijgehouden of geregistreerd , en vervolgens rangschikken deze tijden van de eerste tot laatste . Als uw dataset groot is, kan het helpen om deze gegevens punten in een lijst met de eerste gebeurtenis aan de bovenkant en het laatste evenement op de bodem . Kopen van 2

Maak een grafiek met uw gegevens metingen op de X-as en je tijd op de Y -as . Gegevens metingen zijn wat numerieke eenheden van uw gegevens wordt gemeten in , terwijl een periode is de periode waarover de gegevens werd gemeten . Data meeteenheden kunnen worden zaken als gewicht metingen , testscores , of bevolkingsaantallen , terwijl de tijdmeting eenheden zullen worden zaken als minuten , dagen , weken en jaren . Alle units wordt gelijkmatig verdeeld . Grafieken kunnen worden gemaakt op grafische papier of spreadsheet-software .

Perceel 3 uw statistische gegevens op de kaart. Grafiek punten worden bepaald door het vinden van het snijpunt van een gegevenspunt 's X -en Y-coördinaten , bijvoorbeeld een aandeel slotkoers en datum trading . Zorg ervoor dat de tijdseenheden op uw grafiek geschikt zijn om de lengte van de periode ( bv. maanden gedurende een periode van drie jaar , jaar voor een periode van 25 jaar ) , anders wordt de kaart niet leesbaar .
4

Sluit gegevenspunten met een reeks rechte lijnen die elk punt verbinding met de punten vóór en na . Dit zal u toelaten om de algemene strekking van de grafiek zien met grotere helderheid dan anders mogelijk zou zijn .
5

Trek een lijn van de beste pasvorm. Een lijn van de beste pasvorm wordt getrokken door het negeren van datapunten die statistische uitschieters vertegenwoordigen , en het tekenen van een rechte lijn tussen de grafiek van de hoge en lage punten . Statistische uitschieters zijn datapunten die buiten het normale bereik van de data vallen . Bijvoorbeeld , als je 20 datapunten die menselijk lichaamsgewicht , 19 van die variëren tussen de 120 en 200 pond, en een gegevenspunt op 350 pond, de 350 - pond gewicht is een uitschieter in de dataset . Hier krijg je een liniaal en trek een rechte lijn tussen niet- uitschieter datapunten . Dit is een lijn van de beste pasvorm.

Kijk 6 op de lijn van de beste pasvorm te bepalen of de statistische trend is omhoog of omlaag . Als de lijn wijst naar beneden , bent u op zoek naar een statistische daling. Als u twijfelt over de betrouwbaarheid van uw trendlijn , de stekker van de gegevens in een Excel- tabel en gebruik de functie " LINEST " naar een mathematisch precieze lijn van de beste pasvorm te produceren .
< Br >

Previous: Next:
  spreadsheets
·De Quotient Functie Is Afrondi…
·Hoe maak je een VBA Cell 
·Hoe maak je een grafiek van de…
·Hoe kan ik Excel 's BIN2HEX Fu…
·Hoe te sorteren door Celkleur 
·Hoe te wijzigen Tabelrij Kleur…
·Hoe maak je een Reserveringen …
·Hoe kan ik Excel de functie HO…
·Hoe naar kolommen converteren …
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe de timing in PowerPoint Verwijder 
·Hoe te Jaar Track aan recente cijfers in…
·Hoe kan ik muziek op USB Zip Drives 
·Hoe kan ik een WordPad document Probleme…
·Norton Antivirus Vs . McAfee 
·Hoe je URL -omleidingen Check in Excel 
·Hoe aan Voeg Uw Naam & paginanummer in e…
·Hoe zet ik een RSM File Extension om een…
·Hoe kan ik meerdere kolommen gebruiken i…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com