Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> software Licensing >> Content
Wat is een codec Server ?
Een softwareprogramma dat mediabestanden , zoals een muzieknummer of video , comprimeert of decomprimeert wordt een codec genoemd . Codecs worden gebruikt op vrijwel alle mediabestanden die worden afgespeeld op computers of gestreamed van het internet . Een encoder comprimeert een bestand wanneer een uitgever maakt het , en een decoder gedecomprimeerd om het te laten worden gespeeld . Om een mediabestand af te spelen , dus vereist het vinden van de juiste codec te decoderen of decomprimeren . Deze codecs kunnen komen van codec -servers . Codec compressie

Codecs
kan gepaard gaan met enige verlies van kwaliteit , zoals het geval van een " lossy " codec waarin enkele gegevens wordt geofferd dat betekent misschien wel geen invloed op de kwaliteit van het bestand . Codecs lossless als goed , maar het voordeel van een lossy codec is de mogelijkheid om een grote hoeveelheid gegevens te comprimeren . Lossy codecs kunnen ook worden geoptimaliseerd door gebruik . Bijvoorbeeld , kan high - speed video worden bevoordeeld ten opzichte van kleur definitie voor sportevenementen .
Decoderen Codec

Gebruikers van audio-en videobestanden
die zijn gecodeerd en gecomprimeerd met een codec nodig een passende codec te decoderen en decomprimeren van de bestanden . Sommige codecs worden verzonden met het bestand of met de bijbehorende hardware , maar als dit niet het geval is , moeten gebruikers de juiste codec , meestal online , zoals met een codec -server te verkrijgen .
< Br > codec Kosten

meeste codecs voor het decoderen van bestanden vrij zijn , met de mogelijke uitzondering van high - end versies die het gemak van het decoderen van vele bestandsformaten bieden met alleen de een codec of de bundeling van de codecs van het ene vendor software . Andere codecs kunnen kosten tot $ 50 en zijn gericht op gebruikers die willen zowel coderen en decoderen van bestanden .
Server

Een server is een computer , meestal op het internet , die reageert op verzoeken om gegevens , zoals bestanden , van andere computers op het Internet . Het bestaat om gegevens " dienen" naar andere computers , en heeft meestal weinig functionaliteit voorbij administratieve functies en de mogelijkheid om te reageren op verzoeken via internet protocollen .
Aanvragen Codec

om een codec op het internet die kunnen worden gebruikt voor het decoderen en decomprimeren van een audio-of video- bestand op te halen , gebruikers meestal moeten de codec te vragen van een server . De eerste stap in dit te doen is het vinden van de juiste codec . Gebruikers zoeken naar de juiste codec door te zoeken naar codecs gekoppeld aan een bepaald bestandstype , zoals MP3 , of met een bepaalde leverancier of product , zoals Microsoft 's Windows Media Player . Leveranciers die de juiste codecs zal u vervolgens gebruikers codec servers die gebruikers in staat om een codec voor het afspelen van de opgeslagen of gestreamde bestand te downloaden .

Previous: Next:
  software Licensing
·Criteria voor HP Software Busi…
·Software Licensing 101 
·Hoe kan ik een kopie van Micro…
·Hoe vindt Certificaat van Echt…
·Microsoft Licensing FAQ 
·Verklaren en beschrijven Softw…
·Hoe maak je een Serial Key Mak…
·Wat zijn de Livelink Core Modu…
·Waarom is softwarepiraterij ee…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe maak je een achtergrondafbeelding to…
Hoe maak je een complex tabel in Word 20…
  Software Articles
·MS Access Report Criteria 
·Kun je Vector in GIMP ? 
·Hoe te Column Nummers op de Decimale Lij…
·Hoe kan ik een symbool tussen twee woord…
·Hoe MP3 en WAV audio branden op CD -form…
·Microsoft Publisher navigatiebalk Proble…
·Hoe kan ik Excel gebruiken voor Trigonom…
·Hoe uw eigen Winamp Skins Zorg 
·Hoe de Uitschieters functie in Excel Geb…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com