Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Microsoft Word >> Content
Het gebruik van Macro's in MS Word
Microsoft Word- macro's kunt u een aantal van de taken die u uitvoert in Word te automatiseren . Deze handige functie bespaart u tijd . U hebt de mogelijkheid van het opnemen van een reeks stappen of opdrachten met behulp van de ingebouwde functie in Word . Als alternatief kunt u de macro's zelf met behulp van een programmeertaal te schrijven . Wanneer u een macro uitvoert , met een druk op een knop of een toetsenbord commando , Woord voert alle stappen in de macro . Het plannen van een Macro

Een gemeenschappelijk gebruik van Word- macro's
is het invoegen van tekst die u vaak gebruikt in uw documenten . Andere toepassingen zijn het uitvoeren van ingewikkelde opmaak , het invoegen van tabellen en kolommen , of het aanpassen van watermerken , kop-en voetteksten . In elk van deze gevallen moet u schetsen de stappen die je neemt voordat u de macro te maken. Als je eenmaal hebt afgerekend op het doel van de macro-en de stappen die nodig zijn om het te bereiken , kunt u een macro die automatisch uitvoert elke stap te maken .
Met behulp van Word Macro Eigenschap

Microsoft Word heeft een ingebouwde macro recorder dat uw toetsenbord en muis commando's volgt dan slaat ze op in een speciaal bestand voor toekomstig gebruik . In Word 2007 , wordt het standaard uitgeschakeld , dus je moet de macro -functie activeren voordat u kunt opnemen . Klik op de ronde " Office "-knop in de linker bovenhoek van het scherm . Kies " Opties voor Word " uit het drop-down menu . Selecteer " Popular " en zet een vinkje in het vakje " Show Developer Tab in het lint . " Klik op de knop "OK " . De nieuwe tab "Ontwikkelaar " zal verschijnen in het lint dat de menuopties aan de bovenkant van uw Word- scherm houdt .
Macro's

Klik op de " tabblad Ontwikkelaars " op het lint . In de groep " code " , kies de " Macro opnemen " knop . De macro- recorder automatisch een naam voorstellen : Macro1 of de volgende toepasselijke opeenvolgende nummer waar . Echter, je moet een unieke naam voor uw macro om u het later vinden . Woord staat niet toe dat spaties in macronamen . De " Macro opnemen " box opties kunt u ook kiezen waar uw macro op te slaan . Als u kiest voor " Button ", kunt u de macro gebruiken door deze te selecteren met behulp van het lipje op het Woord lint . Als u kiest voor " Keyboard , " vindt u een toetsenbord commando combinatie , zoals " ALT " of " Control" plus een letter toewijzen . Selecteer de optie die past bij uw preference.If u niet van plan om de macro te gebruiken in alle andere documenten , klikt u op het omgekeerde driehoekje naast " Alle documenten ( Normal.dotm ) " onder " Opslaan in : " en de locatie te veranderen aan de huidige document . Het geven van de macro een beschrijving maakt het ook gemakkelijker te vinden als je veel dezelfde macro's maken . Zodra u klaar bent met de opname- opties te selecteren en klik op "OK ", de macro opname start . Complete elk van de stappen die door de tekst te typen of het selecteren van opdrachten van het menu . Als u nodig hebt om de cursor te verplaatsen terwijl de recorder in gebruik is , selecteert u ' opname te pauzeren. " Klik om de cursor in de volgende locatie die je nodig hebt , dan is ' Resume Recorder . " To save your macro klikt u op het tabblad "Ontwikkelaar " ( als het niet actief is ) . Selecteer "Stop met Opname Macro . "
Opgeslagen Macro's

Plaats de cursor in een geopend document op de plaats waar u de macro wilt gebruiken
. Open de lijst met macro's door te klikken op de tab " Developer " en te kiezen voor " Macro's " van de knoppen . U kunt de volgorde van de stappen bekijken, bewerken of uitvoeren , of de macro uit dit menu verwijderen . Als u uw macro toegewezen aan een toetsenbord commando , drukt u op de sneltoetsen die u heeft gekozen om uw macro uitvoeren .

Previous: Next:
  Microsoft Word
·Verschil tussen MS Works & MS …
·Wat is een MS Word-bestand ? 
·Hoe maak je een Microsoft Word…
·Microsoft Word instellen als d…
·Basis Delen van Microsoft Word…
·Het gebruik van Macro's in MS …
·Hoe maak je een woord uit de M…
·Hoe te Hyperlinks verwijderen …
·Hoe maak je een foto collage m…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe te afdrukbare tekens gebruiken in Wo…
Hoe maak je een Drop Cap gebruiken in Wo…
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe kan ik een aangepaste stijl gebruike…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe te Voorgedefinieerde stijlen gebruik…
  Software Articles
·Hoe volledig verwijderen Blackberry 4.7 
·Hoe te Karaoke Subs invoegen in een vide…
·Hoe de Leading Type in Illustrator Veran…
·Hoe je Adobe Acrobat Reader 9 verwijdere…
·Hoe u een Print Area in Microsoft Excel …
·Een back-up van Windows 98 op een cd 
·Hoe kan ik zoeken PPT 
·Hoe Vergelijk Sheets in Excel 2007 
·Hoe kan ik een Word- document invoegen i…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com