Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> GIMP >> Content
Help met GIMP Linux
De GNU Afbeelding Manipulatie Programma , genaamd GIMP voor de korte , is een fotobewerking programma dat is ontworpen voor Linux , met versies voor Windows en OS X. GIMP is gratis en open - source , en is ontworpen om zo aanpasbare mogelijk . Hoewel GIMP is niet ingewikkelder dan een ander beeldbewerkingsprogramma , kan het enige oefening en inzicht nemen om bekwaam te krijgen als je niet bekend bent met de software bent . Installatie

installeren GIMP zal waarschijnlijk het makkelijke gedeelte te zijn , als een van de meest populaire Linux- distributies al pakketten beschikbaar voor GIMP hebben . Als u gebruik maakt van Ubuntu of Debian - gebaseerde distributie , opent een nieuwe terminal en voer " sudo apt -get install gimp " . Voor Fedora , de opdracht voor het installeren van GIMP is " yum install GIMP " , voor openSUSE het is " zypper in gimp " , en voor Mandriva gebruikt u het commando " urpmi gimp " . Als je distributie biedt een software- centrum of een programma voor het toevoegen en installeren van programma's , open die en een zoekopdracht voor GIMP ; sommige gebruikers de voorkeur aan een grafische interface voor de installatie van het programma . Als je niet onder een van deze uitkeringen vallen , moet u het bronbestand van de GIMP downloaden pagina downloaden en compileren handmatig .
Inzicht in de Interface
< p > als u andere merken van foto-editing software hebt gebruikt , zal de GIMP -interface waarschijnlijk het moeilijkst aan te passen aan , omdat het mengt vertrouwde en unieke elementen . De basis interface voor GIMP creëert eigenlijk drie vensters : het hoofdafbeeldingsvenster , de toolbox dock en de dock die lagen , kanalen en paden bevat . Het hoofdvenster is de plaats waar de afbeelding wordt geopend , en bevat het bestand menu's , met inbegrip van de afbeelding , Layer , filteren en tools menu . De toolbox dialoogvenster biedt alle basis gereedschappen die je nodig hebt , inclusief maar niet beperkt tot : bijsnijden , selectie-gereedschappen , tekst gereedschap , borstel en vul gereedschap en gum gereedschap . Je kunt elkaar trekken van de lagen , kanalen en paden dock als je wilt dat ze afzonderlijk , of open meer dokken uit het menu "Windows" . Koppelbare dialoogvensters bevatten de selectie editor , kleuren , ongedaan geschiedenis , paletten en zelfs document geschiedenis .
Installeren Plug - Ins

Een van de geprezen kenmerken van GIMP is de mogelijkheid om aangepaste plug - ins te installeren als u nodig heeft . In feite , wordt het menu Filters bestaat uit officieel opgenomen plug - ins . Er zijn twee soorten van GIMP plug - ins : Python - fu en Script - fu , en ze zijn allebei gemakkelijk te installeren in Linux als je eenmaal onder de knie hebt gekregen . Neem de Python plug - in Extra animatie , verkrijgbaar bij de GIMP plug - in registratie . Zodra u de " anitools.py.txt " bestand downloaden , en opslaan van de inhoud van het tekstbestand als een Python bestand , bv " anitools.py ' , om je thuismap . Als je eenmaal hebt opgeslagen dat bestand , kopieer het naar de map GIMP . Met ingang van oktober 2011 , wordt de map GIMP verborgen in je thuismap zo , je kunt het bestand naar uw GIMP map te kopiëren door de opening van een nieuwe terminal en het invoeren van " gimp - 2.6 . " :

Cp anitools
. py ~ /.gimp-2.6/plug-ins

Zodra je het hebt gekopieerd , moet u de machtigingen , zodat de plug - in kan uitvoeren veranderen . Dit is ook eenvoudig te doen in terminal met :

chmod u + x ~ /.gimp-2.6/plug-ins/anitools.py

Dezelfde procedure wordt gebruikt voor het script - gebaseerde plugins , zoals GREYC 's Magic Image Converter . Echter , voorzichtig te werk gaan bij het installeren van plug - ins , zoals user -made plug - ins hebben geen kwaliteitscontrole ondergaan , alleen installeren gerenommeerde plug -ins helpt ervoor te zorgen dat je niet eindigen met kwaadaardige software op uw computer geïnstalleerd < br . >
file Formats

GIMP
kan de meeste bestandstypen te openen , waaronder PSD Photoshop formaat . De eigen GIMP -formaat voor het opslaan van de ruwe , gelaagde documenten is XCF . Dit bestandstype bespaart selectie-informatie , lagen en bijna alle andere informatie , met uitzondering van de Historie ongedaan maken . GIMP kunt opslaan in een verscheidenheid van gemeenschappelijke formaten , waaronder GIF , JPG , PNG en BMP . Op te slaan in een andere dan XCF -formaat , moet u de bestandsnaam te voegen met de juiste extensie , bijv. " animation.gif " . GIMP zal u waarschuwen wanneer het bestandstype dat u hebt gekozen zal leiden tot bepaalde gegevens verloren gaan of niet ondersteunt bepaalde functies .
Animatie

GIMP
ondersteunt animatie in de vorm van GIF-afbeeldingen , maar het is niet zo intuïtief als andere programma's . Om een geanimeerde GIF maken moet u een nieuwe laag voor elk frame te creëren , met de eerste lagen op de bodem en de latere lagen op de top . Stel het frame vertraging door toevoegen van elke naam van de laag met het frame vertraging in milliseconden , tussen haakjes , bv. " . Frame 01 ( 100ms ) " Test het afspelen van de animatie submenu binnen het menu Filter , als u tevreden bent met de snelheid , selecteer de " Optimaliseren ( voor GIF ) " optie uit hetzelfde menu . Je nodig hebt om de index van uw afbeelding uit het menu " Beeld " , onder "Mode ," dit zet uw afbeelding kleur aan wat is ondersteund door GIF-bestanden

.

Previous: Next:
  GIMP
·Hoe maak je een sjabloon maken…
·Hoe je afbeeldingen comprimere…
·Hoe te GAP voor GIMP Install 
·Hoe maak je een gebruiker Bar …
·Hoe maak je een slang rond de …
·Hoe je 3 - D Zorg in GIMP 
·Hoe maak je een selectie slepe…
·Hoe te gebruiken Gimp maak je …
·Hoe je je ogen kleur op GIMP 
  Related Articles
Hoe maak je visitekaartjes met Microsoft…
Hoe te briefhoofd maken met Word 
Hoe kan ik een Word - Processing documen…
Hoe om hulp Iconen veranderen in Word 
Hoe je tekst te vervangen door een Graph…
Hoe te Etiketten Met Microsoft Works 8.5…
Hoe maak je tekeningen met tekst toevoeg…
Hoe te verbeteren schrijven met Web 2.0-…
Hoe maak je een sjabloon voor een pagina…
  Software Articles
·Backup Power Systems voor Computers 
·Hoe de Alter Authorization Statement Geb…
·Hoe te converteren naar AVI M4Vs op een …
·Hoe naar Gold Text Maak in Photoshop 
·Hoe te verplaatsen tussen gekoppelde tek…
·Hoe te Tijdelijke mappen met behulp van …
·Hoe te verwijderen Dr Web 
·Hoe te Commentaar Alles Met Adobe Reader…
·Hoe kan ik een dvd van een SWF -bestand …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com