Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> File Extension Types >> Content
Definitie van TIF File Extension
Het TIF -bestand extensie (ook bekend als TIFF ) identificeert een bestand met digitale beeldgegevens die voldoet aan de Tagged Image File Format ( TIFF ) , een specificatie die oorspronkelijk geschreven in de jaren 1980 door Aldus Corporation ( later overgenomen door Adobe Corporation ) , maar later herzien en heruitgegeven door andere organisaties voor hun eigen uses.Aldus creëerde de originele TIFF- formaat voor gebruik door fabrikanten van desktop image scanner apparatuur , tot een wildgroei van gepatenteerde scanner image formats.The meest recente belangrijke versie van het voorkomen TIFF specificatie , TIFF 6.0 , werd gepubliceerd in 1992 , vindt een link naar de onderstaande specificaties onder " Referenties " . In 2002 heeft Adobe de meest recente herzieningen van de specificatie 1992 . Vanaf 2009 , Adobe Corporation heeft het auteursrecht op de TIFF -specificatie . Het TIFF- formaat is ontworpen om flexibel . Een TIFF-bestand is in tegenstelling tot andere grafische bestandsformaten in het gebruik van 'tags' om de items van het beeld - gerelateerde informatie te identificeren een bepaald bestand bevat , in tegenstelling tot die van een vaste set van informatie die moet worden opgeslagen in een bepaalde volgorde . De betekenis en het gebruik van sommige tags worden gedefinieerd in de specificatie , terwijl anderen kan worden gedefinieerd door het beeld - schrijfsoftware . Header image Een TIFF- bestand , of Image File Directory ( IFD ) , is een open - ended set van tags die alleen de informatie dat het beeld - schrijfsoftware kiest om te slaan te identificeren . De flexibiliteit ontworpen in de TIFF- specificatie heeft geresulteerd in een beperkte compatibiliteit van TIFF-bestanden over grafische data-applicaties . Omdat elk beeld - schrijfsoftware aangepaste labels kunt maken , kan geen aanvraag worden verwacht dat ondersteunen al them.TIFF bestanden zijn vaak groot en kunnen vele variaties van de data-inhoud bevatten , dus de meeste webbrowsers vereisen plug - in of add - on software om ze te tonen . General Features

Het TIFF- formaat is de standaard opslagformaat voor facsimiles ( faxen ) omdat het gescande documenten met meerdere pagina kunt opslaan als een bestand en ondersteunt twee - dimensionale compressie van bitonale beelden ( dat is , alle beeldgegevens is zwart of wit ) . In tegenstelling tot andere grafische bestandsformaten , het TIFF-formaat ondersteunt verschillende data - compressie schema en kleurruimten . De TIFF -specificatie ondersteunt JPEG -compressie , LZW , RLE , en anderen . Het formaat ondersteunt ook standaard kleurruimten en vergunningen definitie van aangepaste kleurruimten door het beeld - schrift software.The TIFF-formaat ondersteunt ook een scala van verschillende soorten data , waaronder die dat het geschikt is voor opslag van wetenschappelijke data te maken . Een TIFF-bestand kan ondertekend of unsigned integers , floating - point getallen en complexe gegevens op te slaan .
Prestaties

Een ontwikkelaar van image - reader of afbeelding - writer software kunt aanvragen bij Adobe Corporation een blok van "prive " -tags voor het uitdrukken van vertrouwelijke informatie in een TIFF-bestand . Image - software voor het lezen is nodig om tags te negeren in een TIFF-bestand dat het niet herkent , daarom zijn een software- ontwikkelaar private tags gegarandeerd niet te bemoeien met private tags die door anderen of met tags gedefinieerd in de TIFF specification.For een aanvraag in die uitgebreide precisie vereist , zoals wetenschappelijke beeldverwerking , het TIFF-formaat is " SampleFormat " tag maakt opslag van integer beelden met meer dan 8 bits per kanaal , evenals beelden samengesteld van floating - point data .
< br >
grootte van TIFF- bestanden

de TIFF- formaat maakt gebruik van 32 - bit offsets , dus de maximale grootte van een TIFF-bestand is 4 gigabytes.As van 2007 , het BigTIFF project aan de gang was voor de uitvoering van uitbreidingen van de open - source libtiff software -bibliotheek die tot 18.000 petabytes in omvang zou steunen TIFF-bestanden van . Voor meer informatie , zie de link hieronder onder 'Referenties' . Een TIFF-bestand , zelfs nadat ze samengeperst , is meestal groter dan een vergelijkbare GIF- of JPEG-bestand .
Kleur Ondersteuning in TIFF- bestanden

databank een TIFF- bestand kan een afbeelding met een kleurdiepte beschrijven van 1 bit tot 24 bit ( RGB ) tot 32 bits ( CMYK ) Vier uitgangswaarde types beeld zijn beschikbaar in TIFF-bestanden : . bitonaal , grijstinten , palet ( dat wil zeggen geïndexeerde ) en RGB . Een RGB-afbeelding kunt maximaal 16,7 miljoen kleuren . Palet en grijswaarden zijn beperkt tot 256 kleuren of shades.A gemeenschappelijke uitbreiding van de TIFF specificatie is naar CMYK-afbeeldingen ondersteunen .
Overwegingen voor Software Ontwikkelaars

Softwareontwikkelaars
nodig een licentie van Adobe Corporation om software die leest en schrijft bestanden in het TIFF-formaat te produceren niet te verkrijgen . Gebruik van bestaande software bibliotheken die proces TIFF-bestanden kunnen een licentie vereist agreement.There zijn verschillende software- bibliotheken die de verwerking van TIFF- bestanden ondersteunen . Het libtiff bibliotheek is gratis en open - source ; vinden van ondersteuning op het TIFF en libtiff mailinglijsten hieronder verwezen onder " Referenties " . De GeoTIFF project heeft de libgeotiff software bibliotheek geproduceerd , voor het werken met geogerefereerde raster beeldspraak . De tifficc hulpmiddel is een onderdeel van de "kleine cms " kleurbeheer . Voor de programmeertaal Python , de Python Imaging Library bevat ondersteuning voor TIFF -bestand processing.A grafisch bestand in de TIFF-indeling kan niet worden gestreamd omdat de blokken van de gegevens kunnen worden opgeslagen in een willekeurige volgorde , waardoor zij zich verzetten tegen een efficiënte buffering in de software het ontvangen van een transmissie . het ontwerp van de datablokken in TIFF-bestanden betekent dat een verkeerd gecodeerd offset opgeslagen in het bestand kan leiden tot een buffer overflow fout in TIFF image - handling software . Meerdere buffer - overflow bugs zijn gevonden in de libtiff software bibliotheek . Elk van deze bug kan toestaan ​​kwaadaardige software om willekeurige code uit te voeren op het doelsysteem , en de heldendaden van deze bugs zijn gemeld .

Previous: Next:
  File Extension Types
·Wat is de extensie Deb ? 
·Wat is de extensie 010 ? 
·Wat is de extensie . SDW ? 
·Wat is de bestandsextensie 6 ?…
·Wat is de extensie PS ? 
·Wat is de extensie FG ? 
·Wat is de extensie Wm ? 
·Wat is de extensie VP6 ? 
·Wat is de extensie KMZ ? 
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe maak je een Definition List Start 
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe maak je deel van een pagina in Word …
Hoe maak je een snelkoppeling van een sy…
Hoe om afbeeldingen te maken van tekst 
Hoe u de grootte van een Microsoft Offic…
Hoe je hyperlinks naar een sectie van uw…
Voordelen & Nadelen van Computer Technol…
  Software Articles
·Hoe te gebruiken Oracle On Demand 
·Photoshop Haar Technieken 
·Hoe naar Tools gebruiken in Photoshop CS…
·Hoe kan ik iTunes Songs bewerken 
·Wat is de extensie NDX ? 
·Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
·Hoe te downloaden van een ringtone van i…
·Hoe Cell Phone Video Convert 
·Hoe te werken op hetzelfde uitvoerbare d…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com