Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Digital Video Software >> Content
Het verschil tussen een FLV en SWF- bestand
FLV en SWF zijn beide bestanden die essentieel zijn voor web development en authoring zijn . Een FLV-bestand is in feite een video bestand dat is geformatteerd te streamen via de Adobe Flash Player . Haar wereldwijde bestandsextensie is een afkorting van zijn formele naam , Flash Video . Ondertussen , SWF-bestanden zijn web -animatie -elementen die zijn geschreven door Adobe Flash . Wijd door haar wereldwijde bestandsextensie genoemd , SWF staat voor " Small Web Format . " Oorsprong

Macromedia
publiceerde het FLV-formaat in 2005 . In plaats van dat het publiek om software te installeren , de innovatieve indeling ingeschakeld eindgebruikers om online video te bekijken door simpelweg het toevoegen van een browser plug - in . Ontwikkeling van het FLV-bestand wordt gecrediteerd met de opkomst van online video-sharing diensten zoals YouTube , Dailymotion , GoogleVideo en MySpace . Het SWF-bestand verscheen voor het eerst in het midden van de jaren 1990 , en het werd ontwikkeld uit het FutureSplash Animator programma . Uitgebracht door het kleine softwarebedrijf FutureWave mei 1996 , de applicatie maakt het mogelijk om de auteur webanimatie in een verkorte vorm . FutureSplash Animator werd opnieuw gebrandmerkt als Macromedia Flash bij het ​​softwarehuis verworven FutureWave in december 1996 .
Media

Zowel FLV en SWF zijn multimedia container formaten die meerdere kunnen bundelen datastromen in een enkel bestand . Een FLV-bestand bestaat uit een korte kop , metadata pakketten , doorschoten audio en video . SWF kan gegevens voor tekst , ActionScript-taal en afbeeldingen ( specifiek , vector en raster ) ondersteunen .
Ownership

In 2005 werd Macromedia opgegaan in Adobe Systems . Als gevolg van de overname , Macromedia's originele FLV- en SWF -bestand types werd proprietary Adobe formaten. Maar terwijl Adobe houdt FLV als een open formaat , toegang tot SWF authoring is meer beperkt .
Implementatie

Omdat FLV is een open formaat , kan het worden geschreven door elke programma dat de Flash Video Exporter plug-in gebruikt . Hoewel deze technologie is opgenomen in Adobe Flash , zijn andere programma's van derden toegang tot het als goed . In tegenstelling, heeft Adobe historisch onderhouden SWF met licentiekosten en programmering beperkingen . Maar in mei 2008 het bedrijf gestimuleerd ontwikkelaars om volledig compatibel Flash omgevingen te creëren door het droppen van veel van zijn SWF beperkingen gebruik. Maar ondanks dit initiatief ter bevordering van Adobe -technologie , SWF is geen echte open formaat . Adobe alleen maakte enkele file specificaties beschikbaar voor het publiek , en alle software die gebruik maakt van SWF moet altijd gebruik maken van de nieuwste versie van Adobe Flash .
Compatibiliteit

Zowel FLV en SWF bestanden kan afspelen in elke web browser die is uitgerust met de free-to - install Adobe Flash plug - in . Vandaar , kunnen beide bestandstypen worden geopend in Adobe Flash en Adobe Media Player . Maar aangezien FLV-bestanden zijn een soort van digitale video , de meeste grote media- spelers ondersteunen FLV afspelen . VideoLAN VLC 's , Apple's QuickTime ( met Perian component) , Windows Media Player Classic en Bitberry Final Media Player zijn slechts een selectie van de FLV - compatibele programma . Ondertussen kunnen SWF-bestanden worden geopend in meer grafische en web -development programma's zoals Adobe Illustrator , InDesign en Dreamweaver . Eltima SWF & FLV Media Player is een zeldzaam voorbeeld van software van derden die beide formaten kan lezen .

Previous: Next:
  Digital Video Software
·Hoe maak je menu's in DVD Rip …
·Hoe maak je een video te maken…
·Hoe te Avidemux Install 
·Hoe te ASX converteren naar AV…
·Hoe maak je een Cheetah DVD Bu…
·Hoe je video's converteren naa…
·Hoe kan ik een DVD naar een MP…
·Hoe te verwijderen Groen Vanaf…
·Muvee Technologie 
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe je het lettertype gebruikt in Word 2…
Het wijzigen van de achtergrondkleur in …
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe de Mini werkbalk in Word 2007 Bewerk…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
Hoe u de standaard lettertype-instelling…
  Software Articles
·Hoe te Tekstuitlijning gevestigd in Page…
·Hoe te AutoFit Tool gebruiken in Excel 
·Hoe maak je een animatie van een Chevy T…
·Afstand vector protocollen 
·Hoe te Bitrate aanpassen om een cd te br…
·Hoe kan ik iTunes op Vent Broadcast 
·Hoe kan ik een keuzelijst in VB Maak Van…
·Hoe Video Met VLC streamen 
·Hoe te kopiëren van een . ISO image 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com