Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Desktop Publishing >> Content
Hoe maak je een CV in Adobe Pagemaker Typ
Als u op zoek bent naar een baan , kun je een CV in Adobe PageMaker , een desktop publishing applicatie typen . PageMaker stelt u in staat om tekst te plaatsen op de pagina en voeg vervolgens stijl , zoals vet en cursief , en verander de grootte van de tekst te helpen feiten benadrukken om uw potentiële werkgevers . Adobe heeft gestaakt ontwikkelen PageMaker , maar het bedrijf nog steeds de laatste versie , PageMaker 7.0 verkoopt . Adobe biedt niet langer technische ondersteuning voor PageMaker . Instructies
1

Lancering Adobe PageMaker op uw computer en maak een nieuw document . Kopen van 2

Klik op de "Rectangular Text Box pictogram " op het palet Extra. Klik op de pagina en sleep om een tekstvak dat de bovenkant van de pagina van links naar rechts overspant trekken , en laat de muisknop . Maak het tekstvak groot genoeg om je naam , contactgegevens en een optionele carrière doelstelling bevatten . Sleep de handgrepen aan de zijkanten van het tekstvak om re-size het.
3

Klik op de " Tekst icoon " aangeduid met de letter "T " op het palet Extra. Typ uw naam en contact informatie in het tekstvak boven aan de pagina . Druk op de toets " Enter " op het toetsenbord tweemaal , en typ vervolgens een objectieve als je wilt om potentiële werkgevers te voorzien van de aard van de baan die je zoekt .
4

Klik op de tekst van uw contactgegevens naar selecteer het en klik vervolgens op het pictogram " Center tekst " op de controle palet te centreren.
5

Klik boven in het venster PageMaker toepassing en sleep omlaag om een horizontale hulplijn en plaats maken het vier centimeter van de bovenkant van de pagina of hoe ver u wilt het eerste item typen in je cv , dat een periode of categorie werk zal zijn .
6

Sleep een verticale hulplijn van links kant van het venster PageMaker te positioneren in de richting van het midden van de pagina , of zo ver naar rechts als u wilt de details van uw werkervaring te plaatsen.
7

Klik op de "Rectangular Text Box icoon " en sleep je muis om een verticaal tekstvak te maken op de linkerkant van de pagina . Maak het tekstvak groot genoeg om de eerste categorie van uw CV , zoals de huidige termijn voor een chronologisch cv of een categorie baan voor een functioneel cv tegemoet . In een chronologisch CV , een lijst van je data aan de linkerkant van de pagina met bijbehorende functiebenamingen , taken en prestaties in een tekstvak aan de rechterkant van de pagina . In een functioneel cv , je het soort werk dat u hebt gedaan in je carrière te benadrukken zonder de aandacht vestigen op de periodes waarin je het deed of om eventuele lacunes in uw arbeidsverleden .
8

Klik op de " aanwijzer ", gemarkeerd met een pijl in het Gereedschap-palet en sleep het tekstvak naar de horizontale hulplijn te maken dat deze vastklikt . Klik op de "Rectangular Text Box icoon" opnieuw en maak een andere tekstvak om de details voor de eerste categorie van uw CV bevatten . Klik op de functie " Wijzer " en sleep het tekstvak totdat de linkerkant uitgelijnd met de verticale en de onderkant is uitgelijnd met de horizontale guide .

Type 9 de meest recente periode in de eerste tekstvak aan de linkerkant , zoals " 2009 to Present " als u het maken van een chronologisch CV . Typ een categorie van werken , zoals " Manager" als u het maken van een functioneel cv .
10

Klik op de tekst om deze te selecteren , en vervolgens op het pictogram " B " op de controle palet te maken de tekst vet of klik op het pictogram "I" om de tekst cursief te maken . Klik op het lettertype drop- down menu en klik vervolgens op de naam van een lettertype om het te selecteren . Klik op de lettergrootte drop-down menu en klik vervolgens op een lettergrootte nummer om de grootte van het lettertype te wijzigen .

Type 11 de gegevens van uw eerste categorie in het eerste tekstvak aan de rechterkant van de pagina . Omdat het tekstvak aan de rechterkant is uitgelijnd met hetzelfde horizontale gids als het eerste tekstvak aan de linkerkant , zullen ze overeenkomen en er netjes .

Drag extra horizontale hulplijnen 12 onder de eerste straat links en rechts tekstvakken , en vervolgens nieuwe tekstvakken voor de categorieën en de details van de volgende onderdelen van uw cv , zoals " 2007-2009 " of " Foreman " in het linker vak , en de details van die werkperiode of titel in te creëren het juiste vakje .
13

Maak extra tekstvakken hieronder uw arbeidsverleden of functiebeschrijvingen . Typ informatie over uw vaardigheden en educatieve achtergrond , evenals optionele informatie over uw certificaten en interesses . Klik op ' Opslaan ' als u klaar bent .

Previous: Next:
  Desktop Publishing
·Fundamentele stappen op hoe te…
·Hoe te overlopende tekst in In…
·Hoe het standaard beeldformaat…
·Hoe kan ik een MSG -bestand co…
·Hoe te Acrobat 'Maak bewerkbaa…
·Hoe je Take Out de Paginanumme…
·Hoe te printen op Windows XP o…
·Hoe kan ik Stripfiguren Into a…
·Hoe kan ik een nieuwsbrief in …
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe de werkbalk verplaatsen in Boardmake…
·Hoe de Symbool voor Alpha in Microsoft W…
·De SIM 5.3 Installatie Kan niet Verander…
·Hoe naar Bad Plug - ins zoeken in Adobe …
·Hoe kan ik een dvd in Windows Vista Burn…
·Wat is de extensie Ips ? 
·How to Get Rid van een Malware Virus 
·Hoe naar DV converteren naar MPEG 
·Hoe te verwijderen McAfee Door een Commo…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com