Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Database Software >> Content
Oracle Analytische Functies
Oracle , een toonaangevende database-applicatie , beschikt over vele analytische functies waarmee ontwikkelaars taken uit te voeren in een Structured Query Language of SQL , in tegenstelling tot een procedurele taal , die wordt geleverd met veel meer beperkingen. Voorbeelden van Oracle analytische functies omvatten Gem , graaf , Lag , Procent Rank en Variance . Functie

Analytic functies
combineren een groep rijen tot een gezamenlijke waarde berekenen . Elke specifieke functie volbrengt de prestatie op een andere manier , maar alle analytische functies bieden een duidelijk voordeel boven de gebruikelijke statistische functies in dat ze meerdere rijen kunnen terugkeren voor elke groep . Gebruikers meestal gebruik van analytische functies om zulke verschillende soorten aggregaten te berekenen als cumulatief , ontroerend , gecentreerd of rapportage .
Eigenschappen

Terwijl de syntaxis voor elke functie , kunnen enigszins afwijken , de basis syntax structuur Oracle analytische functie bestaat uit dezelfde drie componenten : de analytische functie , de argumenten en analytische veroorzaken . De syntax kan als " analytic_function ( [ argumenten ] ) OVER ( analytic_clause ) " worden getypt . De analytische functie kunt nemen tussen nul en drie argumenten , met argumenten die bestaat uit een numerieke gegevens . De analytische beding deel kan bestaan ​​uit een query partitie clausule , een order - by - class oorzaak of een window- clausule .
Soorten

Elk van de drie analytische clausules in een analytische functie voert een bijzondere taak . Een query partitie clausule verdeelt de set in groepen van gegevens resultaat , het scheiden van de gegevens in partities . Deze functie zorgt voor meer maatwerk en meer efficiënte organisatie van de gegevens . De bestelling door clausule neemt dingen een stap verder , het bestellen van rijen binnen een partitie voor nog meer precisie . Ten slotte is de window- clausule werkt als een verlengstuk van de bestelling door clausule , het bepalen van een specifieke reeks van rijen uit binnen de bestelde partitie te beïnvloeden . Een window beding mag alleen worden gebruikt indien een bestelling door clausule is al aanwezig .
Overwegingen

Bij het invoeren van de syntaxis voor de gegeven analytische functie , kunt u bepaalde termen toevoegen de verkregen gegevens verder te definiëren . Bijvoorbeeld , ASC en DESC vertegenwoordigen " oplopende " en " dalen ", respectievelijk , bij het opgeven van een bestelling volgorde. Het toevoegen van de termen Null FIRST of nullen LAATSTE bepaalt of geretourneerd rijen zonder gegevens eerst of laatst moeten worden weergegeven . Bij het werken met een window- clausule , RIJEN geeft de beoogde raam in fysieke eenheden , terwijl RANGE specificeert het raam als een logische set rijen . U kunt ook bepalen beginpunt van een venster met de huidige rij of zelfs onbegrensde VORIGE , die het startpunt plaatst op de eerste rij van de partitie . De term UNBOUNDED VOLGENDE specificeert het raam eindigt bij de partitie laatste rij .

Previous: Next:
  Database Software
·Hoe een OpenOffice Database Cr…
·Hoe te Index Maten Bereken in …
·Hoe een Access Query Form Creë…
·Hoe te Lettertype van Message …
·Hoe te installeren Filemaker S…
·Hoe maak je een lijst Database…
·Toegang Vragen aan zoeken naar…
·Hoe een verlopen RMAN Delete 
·Hoe te Variabelen voor PL /SQL…
  Related Articles
OpenOffice Basic String Functions 
Hoe te gebruiken Kladblok om functies Ge…
Wat zijn de functies van de Tabelontwerp…
Hoe je volledige AbiWord Functies in het…
Hoe te Relationele Division Express in O…
Hoe te Oracle ODBC drivers te installere…
Hoe maak je een gedeelde map in Oracle V…
AutoHotkey Functies & Bestanden 
Hoe te CLOB gegevens in Oracle SQL Devel…
  Software Articles
·Hoe je Bluetooth uitschakelen op een Tos…
·Apple iTunes zal niet openen Up 
·Microsoft Windows Installer CleanUp down…
·Waar P2P Registry Fix Download 
·Hoe maak je een Scalable Link Interface …
·Hoe maak je een Eng Gezicht maken in Fin…
·Hoe te spiralen in GIMP Zorg 
·Hoe te achterhalen van de Aantal woorden…
·CCleaner register kwesties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com