Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> gegevenscompressie >> Content
De definitie van Zip Drives
De Zip-drive is een opslagapparaat gemaakt in het midden van de jaren 1990 tot diskettes vervangen. Op het moment , werden harde schijven in omvang toeneemt, en gebruikers die met video -of andere grote bestanden behandeld die nodig zijn een betere oplossing dan de 1,44-MB diskettes die beschikbaar zijn voor draagbare opslag waren . Iomega gemaakt van de Zip-drive , biedt aanzienlijk meer opslagruimte voor de gebruikers en de opening van nieuwe wegen van het delen van bestanden . Zip-disks

Zipdisks
waren grote , rechthoekige plastic behuizingen met een ronde schotel van magnetische media en een schuifpui naar toegang rijden toestaan ​​. Oorspronkelijk kon Zip-schijven tot 100 megabytes aan data , maar grotere capaciteit schijven beschikbaar werd al snel . Vandaag de dag , kan Zip disks houden tot 750 megabytes , hoewel nieuwe stations ook de oudere , lagere - capaciteit schijven kan lezen.
Zip Drives

Zip-drives
kwam in twee stijlen , intern en extern . Interne stations passen in de 5,25 - inch bays voor de meeste pc's , en via een standaard SCSI -of IDE-kabel aansluiting aangesloten op het moederbord . Externe schijven bood meer draagbaarheid , het aansluiten via externe SCSI , parallelle poort of USB-aansluitingen , hoewel de transfersnelheid van deze stations aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van het formaat . De externe drives waren populair met computer groepen , omdat gebruikers gemakkelijk gegevens tussen twee machines kan overdragen door het loskoppelen en opnieuw aansluiten van de schijf , waardoor een enkele Zip drive om dienst meerdere computers .
Problemen < br >

Helaas , de overdraagbaarheid van de externe Zip -drives kwam met een unieke reeks van problemen . Zip-drives ingeroepen zorgvuldig gekalibreerd lees /schrijf koppen , en het verkeer daarvan en de schok die betrokken zijn bij het ​​transport van een draagbare schijf kon ze gemakkelijk knock-out van de aanpassing . Uitgelijnd hoofden kon niet lezen uit Zip-schijven , en zou herhaaldelijk snap heen en weer in de drive , het creëren van een geluid dat gebruikers uiteindelijk wel " de klik van de dood ', want het was een zeker teken dat de schijf onbruikbaar was . Bovendien , in zeldzame gevallen , voldoende beschadigd hoofden kon eigenlijk Zip-schijven , die op haar beurt misalign de hoofden in een werkende schijf beschadigen . Hoewel dit soort trapsgewijze mislukking was ongewoon , toen het gebeurde , het zou aanzienlijk verlies van gegevens veroorzaken .
Vandaag

Iomega
uiteindelijk vrijgelaten nieuwere versies van de Zip-drive die waren ruiger , maar hun moeilijke situatie kwam te laat om hun marktaandeel te redden . De opkomst van optische media en flash - gebaseerde geheugen vervangen magnetische schijven zoals de draagbare opslagoplossing van keuze, hoewel Zip- drives floreren in een aantal niche- toepassingen aan deze dag . Met name gebruikers van legacy computers waarderen de vele aansluitmogelijkheden Zip-drives bieden , zoals SCSI en parallelle aansluitingen hen in staat stellen om de schijven te gebruiken met computers van fabrikanten zoals Atari of Amiga dat niet zou werken met nieuwere hardware .

Previous: Next:
  gegevenscompressie
·Hoe te Picture bestanden voor …
·Hoe je Zip bestanden van een P…
·Hoe te JAR -bestanden comprime…
·Hoe kan ik een video in een ZI…
·Hoe te openen Zip-bestanden in…
·Hoe om afbeeldingen en bestand…
·Hoe maak je een Zip- archief m…
·Welke software kan ik gebruike…
·Hoe om bestanden te comprimere…
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe je het lettertype gebruikt in Word 2…
Het wijzigen van de achtergrondkleur in …
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe maak je een Definition List Start 
Hoe de Mini werkbalk in Word 2007 Bewerk…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
  Software Articles
·Hoe te Knoppen Build in Keynote 
·Wat zijn de marges voor het typen van ee…
·Hoe te updaten Windows Media Player Driv…
·Kan Acrobat PDF's maken voor de Kindle ?…
·Hoe je QuickTime bestanden wijzigen naar…
·Hoe gegevens importeren naar OpenOffice 
·Hoe u de automatische vormen voor OpenOf…
·Hoe maak je een Slideshow Ga terug en Fo…
·How to Get Rid van Excess afbeelding in …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com