Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Antivirus Software >> Content
Hoe werkt Malware Spread ?
Schadelijke software is complexer en verraderlijke sinds de introductie van de personal computers geworden . Waar eens een virus iets meer dan weer een onbeschoft bericht op het scherm zou kunnen doen , vandaag virussen vaak stilletjes op de achtergrond draaien , gebruik te maken van de internetverbinding van de geïnfecteerde computer of opnemen toetsaanslagen om wachtwoorden te stelen . Het runnen van een anti - virus programma is slechts een stap in de richting van het beschermen van uw computer , de andere is te weten waar kwaadaardige software vandaan komt en hoe je een potentiële bedreiging te herkennen . Geïnfecteerde websites

Hackers aanval websites
en ze te gebruiken als een middel voor de verspreiding kwaadaardige code . Een geïnfecteerde website exploiteert meestal kwetsbaarheden in oudere webbrowsers , waardoor ze de code automatisch te downloaden en uit te voeren . De primaire verdediging tegen dit soort aanvallen is om ervoor te zorgen dat uw webbrowser en het besturingssysteem worden bijgewerkt . Bovendien werken alle plugins van uw webbrowser , zoals Adobe Flash . Veel Web browsers en zoekmachines ook waarschuwingen over verdachte websites te tonen . Bijvoorbeeld , Google.com de melding " Deze site kan uw computer beschadigen . " Deze waarschuwing , en kijk naar een andere website plaats .
Geïnfecteerde programma

Een virus kan worden toegevoegd aan een uitvoerbaar programma, zodat wanneer u het programma op uw computer draaien geïnfecteerd raakt . Dit is met name waarschijnlijk gebeuren wanneer u auteursrechtelijk beschermde software illegaal te downloaden . Soms kan een programma dat volledig legitiem lijkt te zijn kwaadaardig , zoals een vermeende ' anti - virus ' programma dat daadwerkelijk zorgt ervoor dat de computer om virussen te downloaden , en dan wordt u gevraagd om de volledige versie van het programma te kopen om de infecties te verwijderen . De meeste van de gratis software online beschikbaar is nuttig en onschadelijk . Echter, je moet altijd op zoek naar een recensie over een vertrouwde website voor het downloaden van een nieuw programma dat u niet bekend bent .
Netwerk Exploits

Sommige virussen hebben de mogelijkheid om computer -adressen willekeurig scannen in een netwerk te vinden en te exploiteren kwetsbare machines . De " Blaster " worm 2003 is een beroemd voorbeeld van; Blaster misbruikt een kwetsbaarheid in de toenmalige recente Microsoft-besturingssystemen zoals Windows 2000 en XP , infecteren machines die niet werden gehouden bijgewerkt met de laatste security patches . Een infectie kan plaatsvinden zonder dat de gebruiker naar een website of een programma . Volgens de computer publicatie PC World , Blaster besmet ongeveer 30.000 computers wereldwijd .
Phishing

Sommige kwaadaardige software niet op uw computer helemaal . Integendeel, het bevindt zich op een externe server en wacht op u om gevoelige informatie vrijwillig te verstrekken. Dit type aanval is de zogenaamde " phishing ". Een phishing- website lijkt op de inlogpagina voor een website die veel mensen gebruiken , zoals Facebook , eBay , PayPal , Twitter of website van een bank . Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren , de phishing- website registreert deze gegevens en vervolgens omleidingen uw browser naar de website die je dacht dat je in te loggen op , zodat u niet op de hoogte van de diefstal . Omdat veel mensen hun wachtwoorden hergebruiken op verschillende websites , kan de diefstal van een wachtwoord voor een website van een katastrofisch effect hebben . Klik nooit op een link in een e-mail naar een website die een gebruikersnaam en wachtwoord nodig zijn - hoe legitiem de email ziet . Typ het adres van de website handmatig . Webbrowsers bevatten een ingebouwde bescherming tegen phishing , maar gezond verstand is de beste verdediging ter beschikking .

Previous: Next:
  Antivirus Software
·Hoe kan ik een Anti - Virus in…
·Hoe om beschadigde bestanden t…
·Wat is Microsoft Windows Secur…
·Hoe te Sluit het Microsoft Sec…
·Verschil tussen Norton 360 en …
·Het gemeenschappelijk update S…
·Hoe te verwijderen Norton Anti…
·Hoe kan ik annuleren Norton We…
·Hoe te quarantaine Computer Fi…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe te TrueType-lettertype voor Microsof…
·Norton 360 Vs . Norton Antivirus 
·Hoe maak je een formulier of rapport van…
·Hoe maak je een veld SQL-instructie invo…
·Hoe te typen in een PDF- pagina 
·Hoe de Total Care Advisor op HP Installe…
·Hoe te Sub Timing Bewerken 
·How to Get in Flyff Wereld 
·Hoe te Relationele Division Express in O…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com