Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
WAP Application Protocols
Netwerken systemen zijn georganiseerd als stapels van protocollen met functies gegroepeerd in lagen . De Web Application Protocol of WAP- stack volgt dit systeem . Het geeft uitvoering aan de bovenste lagen van de Open System Interconnection ( OSI ) zevenlaagsmodel . Laag 1 is aan de onderzijde en de fysieke laag , laag 7 is de Application Layer bovenaan de stapel . Het WAP protocol stack reikt van het Transport Layer ( Layer 4 ) tot de Application Layer ( Layer 7 ) . Tenminste een nieuw protocol is opgenomen in de stapel op elk niveau . Transport Layer

De WAP transportlaag
wordt uitgevoerd door de Wireless Datagram Protocol . Dit komt overeen met het User Datagram Protocol in het TCP /IP ( Transmission Control Protocol /Internet Protocol ) stack . Deze niet blokkeert maar interfaces bieden met lagere lagen , die volgen een van de verschillende netwerken modellen . Deze service maakt WAP onafhankelijk van het fysieke medium .
Transport Layer Security

Zoals met bekabelde netwerken , kan de beveiliging op bijna elk niveau van de protocol stack worden behandeld . De populairste beveiligingsprotocol in bekabelde systemen is het Secure Socket Layer /Transport Layer Security ( SSL /TLS ) . WAP werd met een draadloze versie van TLS als de aanbevolen beveiligingssysteem geschreven . Dit is de Wireless Transport Layer Security -protocol ( WTLS ) genoemd .
Transaction Layer

De Transaction Layer is specifiek voor het WAP -protocol stack . Er is geen equivalent in de traditionele bekabelde netwerken OSI -model . Deze houdt rekening met de bijzondere omstandigheden van draadloze netwerken . Een server kan traag reageren voor snelheid redenen milieu of gegevens . In bedrade netwerken zou pogingen om verbinding beneden als de soorten vertraging voor in draadloze netwerken worden aangetroffen . Om deze zwakte te verminderen , draadloze protocollen maken het grootste deel van een reactie van de server en de keten samen meerdere opdrachten tegelijk . De Wireless Transaction Protocol ( WTP ) implementeert deze strategie .
Session Layer

Deze laag wordt geopend , onderhoudt en sluit een sessie . In de TCP /IP -model worden deze functies afhandeling in de transportlaag . Multimediatoepassingen liever een apart protocol voor deze functies hebben - in VoIP ( Voice over IP ) , wordt deze functie uitgevoerd door het Session Initiation Protocol ( SIP ) . WAP , deze functies zijn de verantwoordelijkheid van de draadloze sessie protocol . Een onderscheidend kenmerk van dit protocol is de mogelijkheid om te pauzeren en hervatten van een sessie .
Application Layer

De bedrade netwerk OSI protocol stack heeft een Presentatielaag tussen de Session Layer en de Application Layer . WAP -toepassingen , zijn de presentatie -functies geïntegreerd in de Application Layer . Dit is de responssnelheid wat essentieel is in real - time toepassingen . Application Layer protocollen gebruikersinterface gebruikt gemanipuleerde programma op het apparaat . De twee belangrijkste protocollen geschreven voor de Application Layer van WAP zijn de Wireless Application Environment ( WAE ) en Wireless Telephony Application ( WTA ) , die instaat voor draadloze telefoons .
Lagere lagen

Het Netwerk /Internet Layer , data Link Layer en de fysieke laag van andere netwerken modellen zijn niet opgenomen in de WAP . WAP is bedoeld om te zitten op de top van andere netwerkprotocollen en kan dus worden toegepast op een aantal verschillende omgevingen en transmissie media .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe kan ik een schotelantenne …
·Hoe kan ik een printer op XP D…
·WiFi Antenne FAQ 
·Hoe kan ik een Linksys Wireles…
·Hoe maak je een draadloos inte…
·Wat heb ik nodig om verbinding…
·Hoe je router instellingen Kee…
·Verbinding maken met draadloos…
·Hoe maak je een Wireless AirCa…
  Related Articles
Hoe de WAP- Key Get on Draadloos interne…
Hoe kan ik een Linksys WAP Fabrieksinste…
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
Verschil tussen Mobile Web & WAP 
Hoe te gebruiken WRT54G Als een WAP 
Hoe te configureren een NetGear WGR614 a…
Hoe vindt mijn WAP ID 
Hoe kan ik mijn DWL - 650 met een WAP- V…
802.11 Beveiligingsprotocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe te gebruiken VoIP anoniem 
·Wat is een IP-adres , en waar kan ik dez…
·Hoe aan te melden bij een Security Enabl…
·Router Tutorials 
·Hoe maak je een Create Signature Block o…
·Hoe je Publieke Wi - Fi Hotspots Amplify…
·Hoe kan ik sneller Wi - Fi in Vista Get 
·Wat is een beveiligingssleutel voor draa…
·Hoe maak je een VIO Netwerk Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com