Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
WEP Hex Vs . ASCII
Wired Equivalent Privacy of WEP , is een vroege privacy protocol gemaakt voor draadloze netwerken . WEP is een ASCII of platte tekst , wachtwoord en zet deze om naar een hexadecimale geheime sleutel . De geheime sleutel wordt gebruikt door de client netwerkapparaten toegang tot het draadloze netwerk. Bij het opzetten van client- netwerkapparaten , is het gemakkelijk om in de war raken over de vraag of je wordt verondersteld om een ASCII -of hexadecimale waarde in te voeren en het is best om te standaardiseren op de hexadecimale geheime sleutel voor alle apparaten . Sommige apparaten zullen verwijzen naar de hexadecimale geheime sleutel als met verschillende lengten , maar er zijn slechts twee lengten ondersteund door WEP . Als u gebruikmaakt van WEP , moet je sterk overwegen over te schakelen naar een veiligere protocol zoals WPA of WPA2 . Hoewel WEP biedt bescherming tegen toevallige gebruikers , kan het worden " gekraakt " door iemand met een beetje van het netwerk van kennis en de juiste software . ASCII wachtwoord naar hexadecimaal Secret Key

In een typische draadloze router setup voor WEP-beveiliging , u een wachtwoord in ASCII , of gewoon alfanumerieke tekens invoeren . De router zet de ASCII- wachtwoord in een 40 - bit geheime sleutel , vertegenwoordigd door 10 hexadecimale karakters , en biedt u de geheime sleutel . Sommige routers bieden de mogelijkheid om een hoger niveau van WEP encryptie , ook wel WEP2 , dat een ASCII wachtwoord in om in een 104 - bit geheime sleutel , vertegenwoordigd door 26 hexadecimale tekens converteert gebruiken .
Client Device Setup < br >

Wanneer u de draadloze netwerkkaart van een client-apparaat ingesteld , kunt u soms hetzij de ASCII wachtwoord , waarbij de netwerkkaart wordt omgezet in 10 of 26 hexadecimale tekens , of de hexadecimale geheime sleutel . Besteden veel aandacht aan de instructies voor het draadloze apparaat dat u gebruikt , omdat sommige apparaten kunt u de ASCII- wachtwoord als ofwel een ASCII -of hexadecimaal getal en een aantal apparaten in te voeren dat u het voorvoegsel hexadecimale getallen met " 0x . " Als je binnenkomt de hexadecimale geheime sleutel in het wachtwoord veld , zal het apparaat het te converteren naar een geheime sleutel die niet overeenkomt met de sleutel van de router . Als u uw ASCII wachtwoord in plaats van de hexadecimale geheime sleutel in te voeren en uw ASCII wachtwoord gebeurt te zijn 13 tekens ( dat is 26 hexadecimale tekens ) , zullen sommige netwerkapparaten de hexadecimale versie gebruiken als de geheime sleutel en zal niet in staat om verbinding te maken het draadloze netwerk .
apparatuur van verschillende leveranciers

Wanneer u een draadloos netwerk met verschillende merken van routers en client netwerkkaarten , is het vaak gemakkelijkst te gebruik de hexadecimale geheime sleutel die door de eerste draadloze router met elke klant netwerkapparaat , zelfs wanneer u de optie om een ASCII- sleutel invoeren . Vasthouden aan een standaard manier van het invoeren van WEP- beveiliging zal leiden tot minder fouten en betere client support . Ook zal niet elk apparaat een ASCII sleutel accepteren . Het invoeren van de hexadecimale geheime sleutel geeft ook meer fouten te controleren , omdat de meeste apparaten een sleutel die is niet 10 of 26 tekens lang te verwerpen .
40 - bit vs 64 - bit encryptie

Sommige netwerkleveranciers
zal verwijzen naar WEP -encryptie als 64 - bit in plaats van 40 - bit , en de hogere WEP -encryptie als 128 - bit in plaats van 104 - bit . Wanneer de client netwerkkaart en de router communiceren met de geheime sleutel , de draadloze kaart wordt een 24 - bits initialisatie vector die het plaatst bij het begin van de WEP sleutel . Dit resulteert in een gecombineerde sleutel die ofwel 64 bits of 128 bits lang . De gebruiker ziet niet of zeggenschap hebben over de 24 - bit initialisatievector , die doorgaans verandert met elke verzending van het netwerkapparaat aan de router .
Minste Secure protocol

Terwijl WEP-codering biedt een betere beveiliging dan geen encryptie op alle, het is de minst veilige optie die door de huidige netwerkapparatuur . De WEP geheime sleutel kan met minimale inspanning worden verkregen door te luisteren naar de gesprekken tussen een draadloze router en zijn netwerk clients met behulp van algemeen beschikbare afluisteren software en alle draadloze netwerkkaart . Er zijn meer veilige protocollen beschikbaar met de meeste huidige netwerkapparatuur , zoals WPA en WPA2 .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe maak je draadloos afdrukke…
·Hoe maak je draadloos breedban…
·Hoe je draadloze packets Sniff…
·Hoe het opzetten van de HL- 21…
·Hoe maak je een D - Link Air P…
·Hoe maak je een draadloze comp…
·Hoe maak je een WiFi -antenne …
·Hoe krijg ik toegang Hot Spots…
·Hoe je instellingen wijzigen i…
  Related Articles
Hoe maak je een WEP- code zoeken 
Hoe kom ik erachter Uw WEP- wachtwoord 
Hoe maak je een draadloze router gebruik…
Hoe je WEP verwijderen van een Westell D…
Hoe maak je een WEP -nummer in NETGEAR 
Hoe maak je een WEP- wachtwoord Get 
Hoe maak je een WEP-sleutel 
Hoe vind je je WEP-sleutel Zonder een ro…
Hoe vindt mijn WEP -nummer 
  Netwerken Articles
·Hoe te Citrix Client Side Omgevingsvaria…
·Hoe maak je opnieuw installeren van Wind…
·Hoe te Domeinen converteren naar IP-adre…
·Kunt u gebruik maken Twee Ethernet- kabe…
·Hoe maak je een kabelmodem Test voor een…
·Hoe maak mijn BT Phone Line hebben Meer …
·Hoe maak je een Self - Signed SSL Certif…
·Hoe maak je een Nortel 350 Switch Passwo…
·Hoe maak je een PC Setup Als een Access …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com