Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Wat is SSH -protocol ?
SSH is een populair protocol voornamelijk gebruikt door Linux -en Unix- gebruikers verbinding van de ene computer naar de andere . Het belangrijkste gebruik van SSH is om een versleutelde verbinding tot stand , zodat niemand tussendoor kan het verkeer te lezen , in het bijzonder voor gevoelige producten zoals wachtwoorden . SSH kan ook worden vastgesteld versleutelde gegevens tunnels eronder , die gebruikers in staat om het verkeer zoals de productie van een grafisch programma naar een verre server te sturen . Definitie van

SSH
staat voor Secure Shell . SSH is beveiligd omdat het SSH- protocol vereist versleuteling van alle gegevens, inclusief het login gedeelte . Linux-en Unix-gebruikers ' command line heet een shell , die wordt gebruikt om een bestandssysteem evenals run programma eenmaal ingelogd SSH kan ook SSH tunnels , die versleutelde data kanalen voor andere toepassingen , zoals voor grafische programma's te creëren beheren .
Geschiedenis

Voordat SSH , was er een ander protocol genaamd telnet dat ook toegestaan ​​een gebruiker op een computer aan te sluiten op een andere computer via een opdracht regel tekst zonder encryptie . Helaas , telnet verbindingen zijn gevoelig voor het hebben van wachtwoorden en andere gegevens vastgelegd tussen. SSH werd uitgevonden 1995 als een vervanging voor telnet . Door de late jaren 1990 , SSH werd veel gebruikt wordt en vervangen telnet .
Functie

SSH
begint met een gebruiker de lancering van de SSH -client te verbinden met een externe SSH server met encryptie van het systeem. Na de SSH client verbinding maakt met het externe systeem , de SSH client brengt een optionele sleutel voor SSH- server het externe systeem . Als de sleutel overeenkomt met een kopie op de SSH -server , wordt automatisch toegang verleend . Als de sleutel niet correct is of ontbreekt , zal de SSH-server vragen om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord . Als ze juist zijn , wordt de gebruiker toegang verleend , anders wordt de gebruiker is losgekoppeld . Nadat de gebruiker is geverifieerd , de SSH client werkt met de SSH-server op te zetten van de command line sessie evenals andere SSH- tunnels .
Voordelen

SSH 's
belangrijkste voordeel is dat gebruikers op een computer om een ​​veilige verbinding met een andere computer via tekst command line zonder zorgen over hun verkeer wordt onderschept . Op SSH verbindingen tussen twee Unix -of Linux-systemen , alles wat nodig is om grafische programma's is voor de SSH- client naar de optie voor X11 forwarding klikken . Zodra de X11 forwarding tunnel is vastgesteld , een gebruiker moet gewoon naar een grafisch programma op het externe systeem , die zal verschijnen in de GUI van de gebruiker automatisch wordt uitgevoerd .
Expert Insight

SSH tunnels worden vaak gebruikt in landen waar toegang tot internet wordt gecensureerd , zoals China en de VAE ( Verenigde Arabische Emiraten ) . Gebruikers in die landen kopen SSH toegang buiten het land met het oog op het opzetten van SSH tunnels die surfen op het web verkeer te dragen . De SSH- tunnel stuurt het verkeer naar een proxy- server, die zelf wordt gebruikt om het verkeer te sturen naar een website op het internet . Omdat SSH is gecodeerd , kan het surfen op het web verkeer over SSH tunnels niet worden geblokkeerd op basis van inhoud .

Previous: Next:
  Network Security
·Wat is een CERT Incident ? 
·Heeft een router Stop een Troj…
·Hoe te SSL poorten 
·Hoe je wachtwoord toegang beve…
·Hoe je het protocol Encryption…
·Hoe maak je een Windows Firewa…
·Hoe Gebruiker Internet Activit…
·Hoe je je IP Keys verbergen 
·Hoe u een proxy server in Bypa…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een pc synchroniseren met ee…
·PC naar PC Video Phone Dienst 
·Wat is een IM in tekst Massage Taal ? 
·Hoe de lijst van Emblemen op Modern Warf…
·Vergelijking van Telnet en SSH 
·Hoe om te weten de versie nummer op een …
·Cable Modem Vs DSL Speed ​​
·Hoe te Redundantie bouwen voor een ster-…
·Routing en Remote Access Router 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com